Bułgaria, Sofia, Tri Ushi 13, Halbite

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2162

Bułgaria, Sofia, Tri Ushi 13, Halbite

Bar - restauracja, z szeroką gamą piw, która również zleca swoje receptury kontraktowo w innych browarach. Znajduje się na spokojnych obrzeżach centrum.
    Klimat i wystrój barowo - restauracyjny, taki raczej na modłę czeskich knajp. Przyjemnie i luźno. Kuchnia mieszana, bałkańska, niemiecka, czeska, grecka.
    Wziąłem typowo bułgarskie danie czyli Tarator - chłodnik ogórkowy i sałatkę szopską, tanio i smacznie. Łącznie około 17 PLN. Przyjemna obsługa.

W dniu mojej wizyty mieli dwa piwa uwarzone w nieznanym mi browarze na własne zlecenie:
    1. Bohem B - miał być czeski pils - wyszedł stęchły lager.
    2. Naš'to pivo - Pale ale - to akurat było super i przypominało mi Cieszyńskiego Grand Championa z 2010 roku.
    Oba po 3,50 BGN (ok 7,5 PLN).

Na kranach jeszcze: bułgarski Glarus, Pilsner Urquell, Kozel, Budweiser, Tucher, Bernard, Weihenstephaner.
    Oraz cała masa butelek z Czech, Niemiec, Belgii i po kilka z Irlandii i UK.

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Bułgaria, Sofia, Georgi Benkovski 6, Tap Local (Piwowarna Kazan)
    pebejot
    Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
    W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
    Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
    2024-09-03, 09:03
  • bastion
    Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
    bastion
    Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
    Centrum...
    2025-02-02, 20:53
  • pebejot
    Bułgaria, Płowdiw, Iztoczen 69, Piwowarnica FRIK&S
    pebejot
    Browar restauracyjny zbudowany na podwalinach historycznego i chyba pierwszego bułgarskiego browaru Kamienica, który wyburzono przed kilkoma laty.
    Pamiątką po Kamienicy jest komin, który dominuje nad wielkim kompleksem nowego browaru restauracyjnego o powierzchni 1690 m2.
    Z dworca kolejowego...
    2024-09-07, 15:07
  • pebejot
    Bułgaria, Pazardżik, Iwajłowsko 41, Rhombus Brewery & Restaurant
    pebejot
    Bardzo dziwne miejsce, do którego dotarłem w piekielnie gorący dzień sierpnia.
    Sporych rozmiarów browar z restauracją i hotelem w mieście Pazardżik, a właściwie już kilkaset metrów za rogatkami miasta przy drodze krajowej.
    Lokalizacja jest o tyle dziwaczna, że dookoła nie ma...
    2024-09-06, 16:13
  • bastion
    Bułgaria, Mezdra, Ul. Pazara, Hotelski Kompleks Ariel.
    bastion
    Mezdra kojarzy się z marką Ledenika produkowaną w miejscowym browarze. Jednak dane mi było zaglądnąć w miejsce, o którym nie mogłem znaleźć informacji na piwnych stronach w bezkresnym necie.
    Bardziej traktuje ten wpis jako wyzwanie dla piwnych turystów odwiedzających Bułgarię,...
    2024-09-04, 21:16
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...