Bułgaria, Sofia, Georgi Benkovski 6, Tap Local (Piwowarna Kazan)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺
    • 2010.01
    • 1580

Bułgaria, Sofia, Georgi Benkovski 6, Tap Local (Piwowarna Kazan)

Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
    W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
    Lokal ze swojską atmosferą, urządzony w surowym hipsterskim stylu. Puszczana jest dobra muzyka pop i rock.

W połowie sierpnia w ofercie było 6 piw:
    - Tarator 4% (Gose) - 5,50 / 7 BGN
    - Bustruszko 5% (Pale Ale) - 5,50 / 7 BGN
    - Summerfall 2.0 7% (Neipa) - 7 / 9 BGN
    - Desetka 4% (Czeski Pils) - 5,50 / 7 BGN
    - West Coast IPA 6,5% - 6 / 8 BGN
    - Maniana 5% (Hazy Pale Ale) - 6 / 8 BGN [na zdjęciu]

Ceny za pojemności 0,25 / 0,4 l.
    Piwa mają doskonałe, szczególnie w pamięci zapadnie mi słony Tarator, czyli piwo ogórkowe, oraz wybitnie udana NEIPA.
    Do pierwszego piwa dają ciekawą przekąskę - suszone kiełbaski kaszankowe.
    Mają firmowe podkładki browaru Kazan i ciekawe pokale, ale "czyste" bez logotypu.
    Na miejscu można zakupić firmowe koszulki Kazan w cenie 30 BGN.
    W aneksie kuchennym pubu przygotowywane są sałaty, kanapki na ciepło i proste dania (7 - 18 BGN).

Godziny otwarcia lokalu to Czeski film.
    Na ich facebooku jest co innego niż na google, a jeszcze inaczej jest w rzeczywistości i to też nie do końca.
    Zgodnie z szyldem czynne jest od poniedziałku do piątku w godz. 16:00 - 22:00, w soboty od 13:00 do 22:00, a w niedziele od 13:00 do 21:00.
    Ja byłem w poniedziałek o 13:00, czyli 3 godziny przed otwarciem, a już było czynne.
    Attached Files
Przetwarzanie...
X