Czechy, Střítež 98, Pivovar Radas

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Piwo z Radasa można wypić w kilku miejscach w okolicy:
    - Hnojnik, Restaurace U Zajíce
    - Třinec, Pizzeria Alfredo
    - Český Těšín, Restaurace Na Malcovně
    - Český Těšín, Dělo
    - można też sprawdzić czy nie ma akurat U Sauny w Českým Těšínie

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• PiwnicaZamkowa
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2011.05
      • 805

Dzisiaj na kranie w PZ Radas 11 :-)

Comment

• MANOL
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2008.10
        • 60

Jak jest czynny ten sklepik firmowy?

Comment

• jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MANOL Wyświetlenie odpowiedzi
          Jak jest czynny ten sklepik firmowy?
          Tam nie ma sklepiku firmowego.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

Comment

• dadek
            Major Piwnych Rewolucji
            🍺🍺
            • 2005.09
            • 4702

W czasie naszej wizyty w grudniu 2013 było coś takiego w pierwszym budynku przy przystanku kolejowym. Stały lodówki z piwem a na półkach szkło i gadżety. Czyżbyśmy tylko my mieli możliwość zrobienia tam zakupów. W każdym razie można zadzwonić do właściciela +420 558 694 426 (rozumie i trochę mówi po polsku), nie było problemu z umówieniem się na zwiedzanie to i pewnie na zakupy tym bardziej.

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Ale nie był to chyba sklepik sensu stricto? Przynajmniej we wrześniu takiego nie było. Ot, nalewano w przedsionku hali, a pety stały na ziemi. No i jeszcze trzeba było sforsować zamykaną bramę. To były początki, pewnie od tego czasu rozwiązali to jakoś mądrzej.
              Jacer był tego samego dnia co ja, tyle że w innej wycieczce.
              Last edited by Pendragon; 2014-08-13, 13:56.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Gringo
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2007.07
                • 2162

Jeżeli w rozsądnych godzinach podjedziesz pod browar samochodem to zaraz ktoś z właścicieli cię dostrzeże i obsłuży. Zaprosi na zaplecze i prosto z lodówek wybiera się co chce. Ja byłem w niedzielę o 9:00 i nie było problemu.
                Last edited by Gringo; 2014-08-13, 14:06.

Comment

• dadek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍺🍺
                  • 2005.09
                  • 4702

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                  Ale nie był to chyba sklepik sensu stricto? Przynajmniej we wrześniu takiego nie było. Ot, nalewano w przedsionku hali, a pety stały na ziemi. No i jeszcze trzeba było sforsować zamykaną bramę. To były początki, pewnie od tego czasu rozwiązali to jakoś mądrzej.
                  Jacer był tego samego dnia co ja, tyle że w innej wycieczce.
                  Wyglądał jak sklep, lodówki z piwami, półki ze szkłem, itp. Ale nie było to w hali browaru, tam były tylko nalewaki i ławy dla gości. Po zwiedzaniu przeszliśmy do budynku obok, gdzie dokonywaliśmy zakupów.

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

No to chyba że, moja wycieczka wolała oglądać córkę, a gdy ta odjechała - rybki w stawie Nikt sklepu nie zauważył.
                    Last edited by Pendragon; 2014-08-13, 23:00.

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi
                      U nas wciąż trzeba się domyśleć ,że piwo i hokej jest na dalszym miejscu a króluje przemysł spyrytusowy!
                      Masz stare dane.
                      Piwo to teraz (dane za 2013) 86% wolumenowo i 47% wartościowo rynku alkoholowego w Polsce. Na tym tle wódka (sama) to ledwie 6% wolumenowo i 31 wartościowo.
                      Piwa sprzedało się 3.819.000.000 litrów za kwotę 19,3 mld złotych
                      Wódka to 275.700.000 litrów na kwotę 12,6 mld zł. Nawet z pozostałymi artykułami spirytusowymi wyjdzie jakieś max 18 mld zł.
                      Tak więc króluje piwo.
                      Last edited by Pendragon; 2014-12-03, 11:10.

Comment

• czecholand
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2013.07
                        • 58

Nie bawię się w bzdurne sondaże itp dane tylko to obserwuję i słyszę co mówią o nas obcokrajowcy.
                        Patrz na wszystko z trzezwym rozumem. Jeżeli zapytasz obcokrajowca( Czecha), który kupuje Polskie piwo w Czechach w lidlu co sądzi o polskim piwie to Ci odpowie,że jest do du..
                        Radze nie pytać matołów,ludzi któzy mieszkaja pod mostem i innych dziwnych ludzi,ale zapytaj normalnego obcokrajowca, który ma głowe na karku inaczej usłyszysz same bajki i pierd...
                        www.czecholand.pl

Comment

• czecholand
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2013.07
                          • 58

Ale temat tu mamy inny...
                          Browar Radaś robi wrażenie. Chyba jest to największy browar tego typu w tamtym regionie - prawie na samej granicy Śląska i Moraw!?
                          Na razie nie znam tam nikogo ale na wiosnę postaram się go odwiedzić a jak wieść gminna niesie ,to niektóre gatunki z tego browaru ,będą już niebawem serwowane i to gdzie? - prawie pod samym pyskiem TBK!
                          TAK,browar Radas to największy browar rzemieślniczy w tym regione. Pare kilometrów dalek jest kilkadziesiątkrotnie większy browar RADEGAST,ale ten oczywiście nie zaliczamy do rzemieślniczych.
                          Piszesz,że niektóre gatunki będą serwowane niebawem....? Przeciecz wpisz w link mój nick kropka pl i możesz mieć serwowane wszystkie gatunki piw tego browaru u siebie w domu trzeba od zaraz

Pozdrawiam
                          www.czecholand.pl

Comment

• bayern71
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.06
                            • 1004

Dzięki za info.
                            W domu piję tylko "od święta". Bardziej mnie rajcuje dobra knajpa w szerokim tego słowa znaczeniu tzn.: wybór piw beczkowych ,towarzystwo do zabawy i rozmowy ,wystrój ,tradycja ,itp ,itd a widzę ,że browar ten ma się czym pochwalić! Ciekaw jestem czy wszystkie piwa są równe?
                            Ale w Radasie nie mają własnej knajpy. Nie licz więc na towarzystwo i wystrój (tradycję tym bardziej). Piwo możesz kupić na wynos w petach. Piwa też co najwyżej przeciętne. Nic ciekawego. To już lepiej odwiedzić Koniczka (nawet po raz kolejny)

Comment

• bayern71
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.06
                              • 1004

Browar jeszcze jej nie ma (?) ale ich wyroby serwują tu i tam.
                              Napisałem ogólnie ,abstrahując od konkretnego miejsca z nazwy.

"Piwa przeciętne" - czy spróbowałeś już wszystkich?
                              A mają trochę tych gatunków - wiadomo ,że nie wszystkie będą idealne.
                              Nie ma i z tego co mówił właściciel nie planują. Wbrew pozorom wyboru piwa dużego nie ma. Dominują mieszanki soków i piwa. Ja tego za piwo nie uważam. Niezła była polotmava 14 pita z tanka. W knajpie wychodzi DMS i diacetyl. Próbowali robić ekspansję w Polsce ale bez większego powodzenia. W Warszawie już ich nikt nie chce. Aż szkoda bo browar ma potencjał
                              Last edited by bayern71; 2014-12-07, 11:53.

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

a ja może wcześniej spróbuje go gdzieś w Cieszynie!?
                                W Czeskim Cieszynie w:
                                - Restaurace Na Malcovně, Tovární 1010/99
                                - Restaurace Dělo, Pod Zvonek 986/27
                                - Pizzerie Havana, Slezská (chyba 1483)

Niejako firmową knajpą Radasa (jako pierwszy oferował ich piwo, po koleżeńsku) jest Hostinec U Zajice, Hnojnik 12 www.hostinecuzajice.cz

Comment

Przetwarzanie...
                                X