Czechy, Střítež 98, Pivovar Radas

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1907

Pora odświeżyć temat. Piw z browaru Radas próbowałem już parę razy i za każdym razem miałem nadzieję, że poprawią jego smak. Niestety tak się nie stało, więc ich produkty omijałem szerokim łukiem.
    Wczoraj wracając od Koniczka postanowiłem dać browarowi kolejną szansę i podjechałem do Radasa. Pomimo upływu lat z zewnątrz, oraz wewnątrz (instalacja) nic się nie zmieniło.
    Przy browarniany sklepik działa w najlepsze, a na placu jak zwykle stoi sporo wypasionych bryk. Browar wypuścił nowe piwo, albo starą 12-kę nazwał inaczej:

- Lysa Hora svetla 12-ka. Krótko-tak gównianego piwa dawno nie piłem!! https://www.browar.biz/galeria.php?id=25904

Drugim zakupionym piwem było polotmave i smakowało podobnie. Czyli piw z tego browaru w dalszym cięgu nie polecam nikomu. Lepiej napić się jakiegoś ,koncerniaka, niż wydawać koronki na to paskudztwo.
    Aż dziw bierze, że browar z tak podłym piwem utrzymuje się na czeskim, wymagającym i ciasnym rynku .

Comment

• Rzeszowiak
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2009.04
      • 1597

Ich piwo warzone dla 2 pubów w Ustroniu da się wypić, ale jest zwyczajnym lagerem, o ktorym nie się napisać nic innego aniżeli "przeciętne".

Comment

• holycrap
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2015.10
        • 36

To już pora żeby się rozprawić z "dokonaniami" pivovaru Radas. Okazuje się że nawet Czesi potrafią spierdolić piwo. Ten Browar zalicza się do grona bodajże 5% czeskich browarów które warzą zwykłe siki. Próbowałem 2 razy ich piwo i ciężko było dopić. Dla geograficznej uczciwości`warto zaznaczyć że dobre piwa znajdziemy w Konicku, bardzo dobre we Frydku Pivovar Morava, Slezsky Pivovar w Havirovie a wybitne w Albrechtickym Pivovarze w Albrechticach , Beskydskym Pivovarze w Ostravicach czy w Ogarze w Kuncicach pod Ondrejnikiem. To wszystko w promieniu 50 km od Cieszyna.

Comment

Przetwarzanie...
        X