Czechy, Czeski Cieszyn, Restauracja Sikorak, Park Sikory

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Magoo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.09
    • 2

Czechy, Czeski Cieszyn, Restauracja Sikorak, Park Sikory

Właśnie sobie siedzę tu przy piwku. Mają Staropramen 11, 12 , czarne piwko oraz niefiltrowane. To ostatnie mimo, że od dużego browaru lubię najbardziej. Jest nieklarowne, z przyjemną gęstą pianka i dla mnie idealne w smaku ( wolę solidny smak niż coś słodkiego na podniebieniu).

Do piwka można przekąsic tradycyjnego utopieńca...czy jakoś tak- chodzi o serdelek w occie. Ew. coś większego można zamówić.

Ale wracając do piwka. Knajpka sympatyczna, w lecie mega ogródek letni w samym parku . W zimie kameralnie i spokojnie można pogadać po polsku z właścicielem Petrem ( aktywnym piwoszem ).
    Kultura piwna super, czyste kufle firmowe, piwko czepowane pomalutku, niewiele bąbelków ale piana gęsta jak śmietana. Ja zaglądam tam dość . Kiedyś mieli też Hoegaarden, Granat i piwko 15 Ostravar. ( sezonowo zmieniają na nowości itd). Pozdro
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Byłem pod lokalem, ale karaoke słyszalne już po polskiej stornie skuteczni mnie wystraszyło od wchodzenia.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• tomolek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 1752

Mnie by wystraszył Staropramen...
      www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Chodziło o dokumentację fotograficzną - ostatecznie zrobiłem tylko z zewnątrz. A Staropramena 12 i tak wypiłem ostatniego dnia pobytu - pierwszy raz w życiu z beczki - słodki koszmar, całkiem jak z polskiego koncernu.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

Jest mętne i czeskie więc musi być dobre. Nie znasz się Pendragonie!

Comment

• Maggyk
            Szara Adminiscjencja
            🍼
            • 2004.05
            • 5617

Część postów została usunięta. Proszę stosować się do regulaminu forum oraz działu Piwo Gdzie.
            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
            Piwo domowe -
            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• dan76_CZ
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2014.03
              • 5

Zamienili Staropramen nefiltrovaný za Ostravar nefiltr. Cena 29,-. Promocja podczas calej zimy Staropramen 11 za 20,-. Jest jeszcze Staropramen 12, ceny nie pamietam.

Comment

Przetwarzanie...
              X