Piwa z małych i minibrowarów. Miałem okazje wypic Senicke miodowe(pycha!), i slavkovske - chyba 12-tke. Otwarte w godzinach popołudniowych (14-ta?).
Czechy, Brno, Pellicova 10, U Alberta
Collapse
X
-
Świetne, klimatyczne miejsce z ciekawymi piwami na piwnej mapie Brna. Aż się dziwię, że w tym wątku jest tylko jeden post i to sprzed 2,5 roku. Do knajpki prowadzą schodki od ścieżki prowadzącej na zamek Špilberk. Oprócz piw z innych małych browarów można tam również trafić na wyroby "latającego" browaru "Albert". Odwiedziliśmy to miejsce z kolegami 23 kwietnia. Dostępne były:
– Albrecht 10° Zámecký pivovar Frýdlant
– Kout 12° pivovar Kout na Šumavě
– Pádraig 11° dry stout Albert – kočovný pivovar
– Red Ale 14° Slezský pivovar Havířov
– Zimní varování 15,8° IPA Albert – kočovný pivovar
a w pecie można było dostać także Albert Amber Ale 11°.
Otwarte codziennie od 15tej.
-
-
Tłoczno i gwarno, wypiliśmy po szybkim piwie i poszliśmy dalej. W sumie nie chciałem o tym w ogóle wspominać, ale mam smutną konstatację, że w Brnie trzeba bardzo uważnie rozliczać się z obsługą. Jak nigdy mi się nie zdarzyło żeby barman/kelner w Czechach się pomylił przy kasowaniu klienta, to dwukrotnie poczułem się tu jak jeleń na polowaniu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Miejsce bardzo fajne, stary dom wśród zieleni na stromiźnie pod Špilberkiem. Knajpka nieduża, okna wychodzą na ogródek gdzie bawią się dzieciaki. Jest 6 kranów, obecnie tylko piwa z Kočovneho pivovaru Albert, którego sládek tu właśnie mieszka na górze z rodziną. Poznałem go w browarze Křikloun 2 w Hodoníně gdy odbierał piwo i zaprosił by koniecznie odwiedzić.
Uczyniliśmy to 28.09.2018 a na na kranach było 5 piw (w nawiasach miejsca uwarzenia):
- Desina (Zámecký Břeclav) 10° světlé výčepní, 35 kč
- Šalina (Chotěboř) 11° světlý ležák, 37 kč
- Schönbier (Třebič Podklášterní) 12° vídeňský speciál, 42 kč
- Fairytale (Křikloun 2) 10° APA, 44 kč
- Buzzy Bomb (Manner) 14° IPA, 52 kč
Z tych co próbowałem bardzo dobra była Šalina i Fairytale, Smakował mi też Buzzy Bomb, napaliłem się na wiedeńczyka Schönbier ale był raczej nieudany z przegiętym dms.
Bardzo fajny patent z możliwością piwkowania na zewnątrz przed wejściem gdzie na skarpie wbudowano kaskadowo deski do siedzenia. Było cieplutko (24°C) i słonecznie więc skorzystaliśmy.
Fotki w galerii:
Last edited by dadek; 2018-11-04, 03:31.
Comment
-
Comment