Czechy, Horka nad Moravou, 1 máje 10, Pivovárek Melichárek

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1937

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karol1000 Wyświetlenie odpowiedzi

Tez tam bylem, wspomnienia mam niezbyt przyjemne. Sladek nie w sosie a piwa po wizycie w Chomoucie wypadly bardzo blado.
    Najwidoczniej zły humor właściciela jeszcze nie opuścił. Wracając z festynu w browarze Kosir zdecydowałem się podjechać do browaru w celu zakupienia piwa na wieczorny mecz finałowy.
    Obecnie lanego piwa w klimatycznym ogródku już się nie napijemy. Po prostu knajpka jest zamknięta do odwołania, szkoda. Podobno można sobie wynająć ,ogródek, na jakąś prywatną imprezkę i jeżeli będą jakieś wolne stoliki to klient ,z ulicy, może zostać ugoszczony. Natomiast we czwartki w godzinach 15-19 w browarze można zakupić piwo w litrowych pet-kach.
    My pod browar podjechaliśmy w niedzielne popołudnie. Brama była zamknięta, ale spróbowałem zadzwonić dzwonkiem. O dziwo otworzył nam właściciel z wielkim psiurem przy nodze.
    Piwo, tak kupimy, ale tylko jeden rodzaj- Melichárek Svetla Jedenáctka. Po zapytaniu o możliwość zobaczenia browaru otrzymaliśmy krótką odpowiedź, że nie, a metalowa brama zatrzasnęła się przed naszymi nosami . Przecież można było po prostu powiedzieć, że nie i do widzenia. Trzaskanie bramą było chamskie.
    Za piwo zapłaciłem 55 Kc. a po jego wypiciu twierdzę, że nie było warte. Bardzo słabe było to piwo.
    Dobrze, że browar Chomout jest niedaleko i tam zakupiłem resztę asortymentu potrzebnego do kibicowania.

Comment

• Shedao
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛🥛
      • 2007.09
      • 915

Na Fejsie znalazłem taki komentarz:

Moc vám fandím a je mi líto, ze jste byli nuceni kvůli zavidejicimu, frustrovanemu sousedovi zavřít. Snad budu mít příležitost si letos vaše vynikající pivo dat.

Wnioskuję z niego, że powód zamknięcia knajpki jest bardzo prozaiczny: zdenerwowany sąsiad

Będę tam w przyszłym tygodniu, mam nadzieję że będzie lepiej niż podczas wizyty hecklera.

Comment

• Raciborz
        • 2004.06
        • 594

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi
        Na Fejsie znalazłem taki komentarz:

Moc vám fandím a je mi líto, ze jste byli nuceni kvůli zavidejicimu, frustrovanemu sousedovi zavřít. Snad budu mít příležitost si letos vaše vynikající pivo dat.

Wnioskuję z niego, że powód zamknięcia knajpki jest bardzo prozaiczny: zdenerwowany sąsiad

Będę tam w przyszłym tygodniu, mam nadzieję że będzie lepiej niż podczas wizyty hecklera.
        My byliśmy tam trzy tygodnie temu grupą 26 osób. oczywiście wcześniej umówieni. I było to impreza zamknięta, doszło jeszcze kliku miejscowych i było cudownie. Piwa dobre a kiełbaska wędzona na miejscu wyśmienita

Comment

• darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12699

Zamknięcie lokalu to prawdopodobnie efekt polityki Babisza. Podobnie już lanego nie napijemy się u Proppera pod Hradcem. To są miejsca, które otwierane były albo sezonowo-weekendowo, albo po umówieniu. Konieczność wprowadzenia kas fiskalnych i przesyłanie bezpośrednio danych do urzędu spowodowało, że te miejsca czynne kilka godzin w tygodniu wycofały się z wyszynku na miejscu.

Comment

• Shedao
            🥛🥛🥛🥛
            • 2007.09
            • 915

Obecnie odwiedzając browar, warto wcześniej albo się umówić, albo sprawdzić godziny otwarcia na Facebooku, gdzie regularnie podają, kiedy będzie można kupić ichnie piwo. A tak, to trzeba go szukać po knajpach. Z map Pendragona sprawdziłem dwie lokacje:
            - Hospoda U Magora, Dolní náměstí 23 - srogie rozczarowanie, na kranie tylko koncernówki
            - Bar Casablanca, Pánská 4 - ciekawa knajpa, Melicharek bywa rotacyjnie

Także generalnie jeśli jest jakieś miejsce, gdzie Melicharek jest na stałe, to ja go nie znam

Comment

• jacekwerner
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2004.05
              • 2854

Piwo na wynos można zakupić w browarze w litrowych petkach. Trzeba śledzić ich profil na FB - tam podawane są dokładne dni i godziny. Co do jakości - klasyka (lager chmielony kazbekiem) dobra , górniaki zdecydowanie do poprawy - szczególnie Summer Ale
              Ochotnicza Straż Piwna
              BAZA = 7446

Comment

Przetwarzanie...
              X