Czechy, Modrava 2?, Pivovar Modrava

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1995

Może obecnie warzy inny sladek, może dalej ten sam tylko się już naumiał warzyć piwo. Tego nie wiem.
    Wiem natomiast że wypita jasna 11-ka to było jedno z najlepszych piw pitych w Czeskich minibrowarach. Poezja smaku, wzór ,czeskiej klasyki,. Mógłbym tam na tydzień zamieszkać
    Jasna 12-ka tylko troszkę ustępowała genialnej 11-ce. Była troszeczkę za mało aromatyczna.
    Trzecim piwem które było dostępne było ciemna. Sugerując się poprzednimi wpisami na temat doznań smakowych warzonych tam piw odpuściłem zakup tmavego. Teraz żałuję, podobnie jak żałuje że zakupiłem tylko po jednej litrowej butelce jasnej 11 i 12.
    Dodatkowo trafiliśmy na proces warzenia, więc do pięknych górskich widoków doszedł jeszcze piękny zapach. Browar chwali się zdobytymi w tym roku dwoma srebrnymi medalami za jasną 12-kę. Widocznie coś się w browarze zmieniło na lepsze.
    Przepiękne miejsce i genialne piwo. Powtórna wizyta konieczna.
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Czechy, Praha, Římská 2135/45, Římská Pivovar
      heckler
      ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
      2024-12-30, 08:20
    • heckler
      Czechy, Višňové, Višňové 148, Zmolský pivovar
      heckler
      Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
      Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
      Na szczęście ulica przy...
      2024-06-25, 08:09
    • darekd
      Zámecký pivovar Frýdlant, Albrecht Secret IPA 2020
      darekd
      Zámecký pivovar Frýdlant zniknął tu z nazwy, z boku etykiety widnieje Albrecht.
      Uwarzone w 2020 r.

Ekstr. 20%
      Alk. 10%

Na ecie wspominają że to "Archivni Imperial IPA" w stylu belgijskim

Aromat - słodka, ciężka biszkoptowa baza...
      2024-06-02, 23:50
    • heckler
      Czechy, Šebířov-Vosná, Vosná 1, Pivovar Balík
      heckler
      Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
      Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...
      2025-02-05, 08:15
    • heckler
      Czechy, Praha-Malá Strana, Karmelitská 373/25, Pivovar Mikuláš
      heckler
      Pierwsze podejście do browaru Mikuláš zrobiłem w zeszłym roku. Tuż przed otwarciem lokalu odbyłem rozmowę z panią krzątającą się przy stolikach na zewnątrz. Okazało się, że browaru nie można zobaczyć, bo po prostu piwa tu jeszcze nie warzą. Owszem instalacja jest, pozwolenia tez,...
      2025-01-02, 07:46
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...