Czechy, Potštejn, Školní 2, Pivovar Clock [tylko wyszynk]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4702

Browar Clock w tym miejscu skończył warzenie we wrześniu 2021. Sprzęt jest zdemontowany i zmagazynowany w nowej siedzibie browaru (w dawnej fabryce Fenetra obok stacji kolejowej) z przeznaczeniem do sprzedaży. Firmowa piwiarnia funkcjonuje nadal, jednak w zimie nie w budynku po prawej stronie na poziomie parteru, a w łukowej piwnicy na końcu placyku z letnim ogródkiem. Na razie (byliśmy 29.01.2022) jest to jedno pomieszczenie ale kolejne są już remontowane. Na barze funkcjonuje 5 kranów z miejscowym piwem, jest też lodówka z butelkami na wynos, do jedzenia spory wybór zimnych zakąsek.
    Oczywiście gościliśmy też w nowym browarze co opiszę w osobnym temacie.
    Na fotce piwniczna piwiarnia firmowa.

Click image for larger version  Name:	DSC04936.JPG Views:	0 Size:	30,0 KB ID:	2324168
    Last edited by dadek; 2022-02-24, 22:25.

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12565

Czyli w Fenetrze warzą markę Clock i markę Fenetra? Czy może w jednym budynku Fenetry będą dwa browary?

Comment

• dadek
        Major Piwnych Rewolucji
        🍺🍺
        • 2005.09
        • 4702

Tak, obie marki warzą w dawnym budynku Fenetry przy stacji. Na dniach opiszę dokładnie jak tylko znajdę chwilkę czasu.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23928

Instalacji już na Školni nie ma, jest zamiast niej sala z wyszynkiem.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• dadek
            Major Piwnych Rewolucji
            🍺🍺
            • 2005.09
            • 4702

Jakbyś nie zauważył to już jakiś czas temu wyświetliłem co i jak https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-clock-fenetra

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23928

Fucktycznie. Nawet w lutym wspomniałeś o zdemontowanym sprzęcie. Ale i tak mi trochę smutno się zrobiło że coś się tu skończyło, mimo że działają nieopodal dalej.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
              X