Czechy, Praha, Vinohradská 988/62, BeerGeek Bar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Czechy, Praha, Vinohradská 988/62, BeerGeek Bar

Tu złożyłem ofiarę cielcu piwnej rewolucji Lokal z dobrym wyborem piw ale jak to często w tych nowomodnych , takich samych jak wszędzie na kuli ziemskiej (czy będziecie w Kuflach i Kapslach, Hopstersie czy Beerggeeku bedzie to samo w sensie ogólnego wystroju- duża jasność, surowość, sterylność i ludzi), nudnych, bez atmosfery lokali, w których siedzą fanatycy lub/i modnisie wwąchując się w jedno piwo przez godzinę. Sztuczność. Ludzie - wiadomo cena filtruje, tu nie poznacie życia, a jedynie pozy bogatych lub do nich aspirujących.
    Ale na pewno warto jeżeli chcecie wiedzieć co się dzieje na piwnej scenie czeskiej (o ile macie sporo kasy). Dobre też dla rodzin z dziećmi, ze względu na przestrzeń i to, że nikt sie o te dzieci nie czepia.. Nie ma niestety jedzenia. Miła i uczynna obsługa. Na pewno są plusy takich lokali, ale dla mnie ich minusy niestety przysłaniają te plusy ale ponieważ ja już jestem z "nie tego" pokolenia to jestem pewien, że tym zachwycającym sie imprezami typu Beergeek Madness, stojącym w ogromnych kolejkach aby kupić małego Mikkelera za 20 złotych, na pewno się spodoba.

Ja wybieram klasyczną "siermiężną", niechby tylko z Krakonoszem czy Svijanami, a nawet Kozlem czy Prazdrojem gospodę.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
  • tomolek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 1752

Zaiste słabe jest "ambianse" w tym lokalu Sterylnie, bez klimatu do tego jeszcze fatalnie dobrane oświetlenie. Za szybką można obejrzeć "chłodny pokój", najfajniejsze są pisuary z KEGów w toalecie. Dostępne piwa wyświetlane są na dwóch dużych monitorach, rozwiązanie bardzo czytelne ale jeszcze bardziej psujące klimat.

Obsługa miła i bardzo sprawna. Wybór piw duży i ciekawy, ceny dość wysokie. Frekwencja (wczesne popołudnie) kiepska i w 100% turystyczna.
    www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• concerto
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🍼
      • 2003.09
      • 859

Przychylę się do ocen przedmówców.

Za mojej bytności było akurat tłoczno, ale to był wieczór. Klimat faktycznie zunifikowany, jakby człowiek nie wiedział gdzie jest i nie zwracał uwagi na nadreprezentację czeskich piw, to równie dobrze mogłoby to się mieścić w Amsterdamie czy innej stolicy.

Duży wybór, np. było kilka piw z Rodzinnego Piwowara Zichovec. Mi szczególnie smakował gładki imperialny staut 25 z tego browaru, podany w akuratnej, wysokiej temp.
      "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

Przetwarzanie...
      X