Czechy, Pardubice, Smilova 335, Pivní ambasáda

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12695

Czechy, Pardubice, Smilova 335, Pivní ambasáda

No i Pardubice doczekały się "multipípy". Nowy lokal otwarto wczoraj w centrum miasta.
    Na ośmiu kranach rotować się ma piwo z małych i średnich browarów czeskich oraz m.in. z Niemiec, Belgii i USA.

Multipípa zastupující malé pivovary nejen z České republiky v samém centru Pardubic.

Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
  • Piotr__
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.08
    • 24

W lokalu byliśmy kilka razy. 8 kijów przyciąga. Znajomi z Czech zaopatrujący się u czinola mamrotali że drogo i padnie przez to po roku, ale jestem akurat innego zdania. Przyjemne miejsce: piłkarzyki, szafa grająca i to co najważniejsze: często wymieniane piwo lane i dużo zagranicznego piwa butelkowego. W tygodniu w którym siedziałem w lokalu akurat na beczce był Opat ciemny, esencja tylko 8% - po maratonie piwnym w którym wypiłem przez 2 tygodnie chyba z 150 litrów piwa w różnych miejscach było to dla mnie miłe wytchnienie - ot taki deserowy kwas chlebowy. Cieszył bardzo wybór piw zagranicznych. Nie oszukujmy się Pardubice mimo że duże miasto jak na warunki czeskie to jednak głęboka prowincja i tak ja ciężko znaleźć coś prócz żywca w Pcimu dolnym tak ciężko w Pardubicach znaleźć cokolwiek prócz czeskiego piwa - dlatego miejsce to powinno być obowiązkowym w przypadku dłgueigo pobytu w tym mieście. Choćby po to by mieć właściwą skalę porównawczą bo świat dobrych czeskich piw wciąga, wciąga tak mocno że cokolwiek innego przestaje nas interesować a to mimo wszystko bardzo zubaża. Reasumując w Pardubicach jest kilka miejsc które jakością czeskiego piwa biją na głowę ten lokal (i większość innych w mieście) jednak miejsce to jest zdrowym powiewem świeżości, trzymam za nich kciuki i gorąco wszystkim polecam.

Comment

Przetwarzanie...
    X