Czechy, Hodonin, Velkomoravská 21, Restaurace u Pošty-Stará Budvarka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slawekkazek
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.01
    • 562

Czechy, Hodonin, Velkomoravská 21, Restaurace u Pošty-Stará Budvarka

W zasadzie mam problem z nazwą tego lokalu. Oficjalnie nazywa się restaurace u Pošty-Stará Budvarka, nieoficjalnie (a zgodnie z napisem na budynku) Minipivovarská Pivnice. Lokal ma własną stronę internetową, choć niewiele z niej wynika: http://www.starabudvarka.com/
    Lokal ma sympatyczny ogródek, ale co ważniejsze, szeroki wybór piw (lanych) z małych i większych browarów. Naliczyłem coś około 18 nalewaków. W każdy piątek (czynne do 3 rano) sześć nowych gatunków. Ceny bardzo przystępne (większość grubo poniżej 30 koron), większość piw można nabyć na wynos (głównie w PET-kach). Miałem okazję zadegustować piwo z browaru Mazak (Dolní Bojanovice), z ciekawostek pamiętam (dość odległe od Hodonina) piwa z browaru Hendrych Vrchlabi i Kocour Varnsdorf. Na nieszczęście wizytowałem wcześniej minipivovar Kunc (5 minut piechotką), więc moja czujność względem zapamiętania pełnej oferty, jak i zdolności konsumpcyjne, były mocno ograniczone
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Więcej wynika z facebooka

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• dadek
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺🍺
      • 2005.09
      • 4702

Bardzo fajna knajpa, większość piw z małych czeskich browarków.
      Byłem 10.08.2017, na kranach piwa z browarów Mazák, Křikloun, Rychtář, Frýdlant, Primátor, Flying Cloud (kontrakt). Był też Kozel ale jakoś nie pasował do towarzystwa.
      Tablica:
      Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
      X