Český Těšín, Střelniční 28, Klub Dziupla

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2162

Český Těšín, Střelniční 28, Klub Dziupla

Lokal prowadzony przez Stowarzyszenie Młodzieży Polskiej, znajduje się kilka kroków od dworca kolejowego idąc kierunku granicy. Miejscówka bardzo specyficzna, jak w śnie narkomana. Czerwone ściany i sufit, na ścianach ryciny, malunki i intencje (dwujęzyczne) jakby z innej sfery świadomości (a może się człowiek starzeje ) wyposażenie lokalu z poprzedniej epoki (to na in plus). Klientela głównie z Polski, młodzieżowa. W lokalu odbywają się koncerty jazzowe i rockowe.
    Na kranach piwa z browaru Albrechtice z Karwiny, Pius 11° oraz Piko 15° (podobno rotują). Cen nie zapamiętałem ale to było coś około 25 CZK.
    Czynne od czwartku do soboty.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo
    Lokal prowadzony przez Stowarzyszenie Młodzieży Polskiej
    Są jeszcze miejsca gdzie polska młodzież może golnąć przy wsparciu następujących instytucji:

a młodzież krajowa objęta jest natomiast patronatem parpa.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Český Těšín, Štefanikova 877/3, Pivovar Baraba
      heckler
      Historia browaru sięga 2015 roku, właśnie wtedy to browar zaczął działać jako kontraktowy. Oczywiście była to sytuacja przejściowa, a właścicielom marzył się własny browar. Po zakupieniu budynku starego żłobka rozpoczęto jego remont, który w sumie trwa do dnia dzisiejszego .
      ...
      2022-01-10, 12:58
    • holycrap
      Český Těšín, ul. Lipova 1131, Pub Vopka
      holycrap
      Pub na terenie byłych koszar czechosłowackiej armii i teren i budynki sprawiają wrażenie zatrzymanego czasu. Jednak nie dla architektury odwiedziliśmy to miejsce 26 .10.2019r. Sprostuję godzinę sobotniego otwarcia pubu na 14.30 a nie jak podaje gugiel 14. My dojechaliśmy tam taxi z sympatycznym...
      2019-10-28, 19:44
    • elbinger
      Sprzedam pokale restauracyjne EB + inne w komplecie
      elbinger
      Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
      Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
      Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany
      ...
      2022-02-27, 09:06
    • elbinger
      Pokale EB RESTAURACYJNE moje zbiory - Identyfikacja Restauracji i Klubów EB
      elbinger
      Dzień dobry.
      Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
      Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
      Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
      Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
      Nie...
      2022-02-05, 15:24
    • AaLeX
      Nova Paka, Český Ležák Original
      AaLeX
      Nowość w polskim Aldi. Alkokol 5,4%, skład: woda, słód, chmiel. Spełnia zatem niemiecką normę. Napis "tylko w Aldi" sugeruje, że jest to piwo warzone dla tego marketu. Zapach chmielowy, barwa bursztynowa, piana niezła, na początku bardzo obfita. Smak bardzo ciekawy, ziołowa goryczka...
      2024-08-27, 13:46
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...