Nowy browarek w miejscu gdzie już kiedyś był Svatováclavský pivovar a sprzęt w nowym miejscu ponoć pochodzi z nieistniejącego browaru Mačák (źródło: mapy Pendragona).
Przyjemna miejscówka w ceglanych ścianach. W wąskim przejściu stoliki do spożywania piwa na stojąco wraz z intencjami zachęcającymi do tego procederu Dwa stoliki również na zewnątrz do spożycia piwa na stojaka.
Bliżej baru same wysokie stoliki ale z wygodnymi siedziskami.
Na cepu 5 piw (jest 6 kranów):
1. Riegovka 12° - 35 CZK
2. Polotmava 12° - 35 CZK
3. Belgicka Psenice 13° - 49 CZK
4. Bezinka 13° - 37 CZK
5. Azrael (tmave) 13° - 37 CZK
Piwna deska degustacyjna za 79 CZK
Ciekawe jest to że na tablicy są informacje o piwach które wkrótce pojawią się na kranach. Brzmiało to zachęcająco bo niebawem ma być:
1. Velikoncni Lezak 12°
2. Velikoncni Ale 13°
3. Rubinova 13°
4. Scottish Ale 14°
5. IPA 15°
6. Stout 22°
Piwa smaczne, dopracowane. Witbier przepyszny, podany z plastrem pomarańczy.
Kuchni nie próbowałem, wziąłem tylko nakladanego hermelina. Za 65 CZK dostałem dwa sowite serki z dodatkami i pysznym chlebem kminkowym. Pojadłem na tyle że już nic nie musiałem zamawiać. Po zakąskach czuję że kuchnia może mieć potencjał.
Obsługa bardzo sprawna, szybka, elegancko ubrana i profesjonalna.
Szkoda że tak daleko mam do Ołomuńca bo na Stouta 22 blg mam chęć mając na uwadze aktualny poziom piw
Przyjemna miejscówka w ceglanych ścianach. W wąskim przejściu stoliki do spożywania piwa na stojąco wraz z intencjami zachęcającymi do tego procederu Dwa stoliki również na zewnątrz do spożycia piwa na stojaka.
Bliżej baru same wysokie stoliki ale z wygodnymi siedziskami.
Na cepu 5 piw (jest 6 kranów):
1. Riegovka 12° - 35 CZK
2. Polotmava 12° - 35 CZK
3. Belgicka Psenice 13° - 49 CZK
4. Bezinka 13° - 37 CZK
5. Azrael (tmave) 13° - 37 CZK
Piwna deska degustacyjna za 79 CZK
Ciekawe jest to że na tablicy są informacje o piwach które wkrótce pojawią się na kranach. Brzmiało to zachęcająco bo niebawem ma być:
1. Velikoncni Lezak 12°
2. Velikoncni Ale 13°
3. Rubinova 13°
4. Scottish Ale 14°
5. IPA 15°
6. Stout 22°
Piwa smaczne, dopracowane. Witbier przepyszny, podany z plastrem pomarańczy.
Kuchni nie próbowałem, wziąłem tylko nakladanego hermelina. Za 65 CZK dostałem dwa sowite serki z dodatkami i pysznym chlebem kminkowym. Pojadłem na tyle że już nic nie musiałem zamawiać. Po zakąskach czuję że kuchnia może mieć potencjał.
Obsługa bardzo sprawna, szybka, elegancko ubrana i profesjonalna.
Szkoda że tak daleko mam do Ołomuńca bo na Stouta 22 blg mam chęć mając na uwadze aktualny poziom piw
Comment