Na pewno w matczynej restauracji, oraz w pivotekach. To taki średni browar o wiele większy niż ten zamknięty. Np. dwie otwarte kadzie maja pojemność 4 tyś. każda.
Tak jak już wspominałem, obecnie jest to firmowy lokal browaru Buchťák, aczkolwiek nazwa Riegrovka jest dalej zachowana. Z wnętrza lokalu zniknęła już warzelnia, a przed wejściem stoi automat z piwami na wynos. Piweczko można zakupić o każdej porze dnia, ale potrzebny jest czeski dowód .
Na kranach bogactwo w postaci ośmiu rodzajów piw:
- jasne 47/41 Kc.
-Ciemne j/w
-Polotmave Mutat j/w
-Wiśnia, lub pomarańcz 49/43 Kc.
-Pszenica 11-ka j/w
-Chudak Ale Kavalir 40/25 Kc.
-Maximus IPA 0.33l/49 Kc.
Pszenicy nie zamawiałem, natomiast pozostałe piwa bardzo dobre. Śmiało można napisać, że najlepsze z pośród Olomouckich browarów.
Comment