Czechy, Sobotin, Sobotín 53, Motorest Permoník

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1906

Czechy, Sobotin, Sobotín 53, Motorest Permoník

W Motoreście zawitaliśmy jakieś 4 tyg. temu. Dostępne były 11 i 12. Bardzo przyjemny lokal z wielkim kominkiem po środku. Niestety można palić i jest to minus. 11-ka bardzo dobra, ale 12-ka była przepyszna. jedna z lepszych pitych w Czechach.
    Oczywiście jest też jedzenie, nie wypowiem się czy dobre i co aktualnie serwują. Raczej staram się nie jadać w czeskich knajpach.
    Piwa można zakupić na wynos w litrowych petkach w cenie bodajże 502 i 55KC.
    Pod adresem browaru stoi nowo wyremontowany budynek z małą rampą. Jedynie po tym można się domyśleć że znajduje się tu pivovar. Niestety w sobotni wieczór nikogo tam nie było, a zresztą spieszyło się nam piwko. Podobno w kwietniu przy, lub w pobliskim zameczku ma ruszyć firmowa piwiarnia. Ogólnie gorąco polecam.
    Attached Files
  • karol1000
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.09
    • 1823

Browar znajduje sie w budynku na zdjeciu w piwnicy. Ogolnie planuja go otwierac jako restauracyjny. Sale z warzelnia mozna wynajac na okazjonalne spotkania. Mialem okazje wejsc do browaru kilka miesiecy temu, podczas tour de pivovary. Umawialismy sie telefonicznie przez Motorest ale zostalismy zbyci bo pokazuja browar tylko duzym grupom. Weszlismy bez zapowiedzi i rzucilismy okiem na sprzet bo akurat ktos byl w browarze i niechetnie pozwolil na krociutenka wizyte. Zdjecia jakies tez mam ale czy uda sie kiedys to wszystko ogarnac?
    Last edited by karol1000; 2016-03-21, 13:35.
    LP

Comment

• heckler
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2012.09
      • 1906

W Motorescie bez zmian. Piwa dalej trzymają wysoki poziom a, ceny piw takie same jak pół roku temu. W pobliskim nowo otwartym ,Zamecki Resorort Sobotin, również podają piwa z miejscowego browaru. Ale ktoś chyba ,troszeczkę, przesadził z ceną piw: za 11-kę chcą 45/65Kc małe/duże i za 12-kę 48/68 Kc.
      Browar jest czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 7-15.
      Attached Files

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Czyli co? Litr w pecie 50 a pół litra w kuflu 65?
        Last edited by Pendragon; 2016-12-19, 12:40.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• heckler
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2012.09
          • 1906

Tak, ale petki są w motoreście, a 65Kc to w hotelu.

Comment

• heckler
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2012.09
            • 1906

Tym razem znaleźliśmy się tu przypadkiem. Bez płciowe piwo u U Jirsáka zmusiło nas do przeniesienia się w inne sprawdzone miejsce.
            Ceny i asortyment piw w pet-kach od mojej zeszłorocznej wizyty nie uległ zmianie.
            Natomiast na kranach dostępne były trzy rodzaje:

-Albert 11-ka w cenie 26 / 17Kc.
            -Albert 12-ka w cenie 29 / 19Kc. Wydaje mi się, że te dwa piwa ciut obniżyły loty. Z tym, że to dalej smaczna klasyka.
            -Albert 13-ka. Nie spisałem cen. Było to najlepsze z wypitych tam piw. Smaczne!!

Na pierwszym zdjęciu jasna 12-ka, a na drugim jasna 13-ka. Podawane w firmowym kuflu na firmowej podkładce.
            Pomimo kosztów poniesionych na taksówkę, to cieszę się , że przenieśliśmy się tu z restauracji U Jirsáka.
            Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
            X