To już moja trzecia wizyta w tym małym browarze. Browar mieści się w prywatnym domu w małej wiosce Uhřínovice. Zakupione piwa to jasna 11 i polotmave, niestety nie dopytałem czy to 11, czy 12. Jasne piwo z tego browaru oceniam bardzo dobrze, jedno z lepszych jakie piłem. Natomiast polotmave o nazwie ,Jantar, kompletnie mi nie smakowało. Podobnie jak pita kiedyś w Zbornej jasna 10-ka.
Cena to 20Kc, więc bardzo tanio. Ciekawostką jest automat do sprzedaży piwa i lemoniady.
Z daleka wygląda to jak hydrant. Nie jest on umieszczony w budynku browaru, a parę domów wcześniej przy głównej ulicy.
Potrzebny dowód osobisty(czeski oczywiście) 20 korun i mamy piwo. Można się opić bez wizyty w lokalu .
Cena to 20Kc, więc bardzo tanio. Ciekawostką jest automat do sprzedaży piwa i lemoniady.
Z daleka wygląda to jak hydrant. Nie jest on umieszczony w budynku browaru, a parę domów wcześniej przy głównej ulicy.
Potrzebny dowód osobisty(czeski oczywiście) 20 korun i mamy piwo. Można się opić bez wizyty w lokalu .
Comment