W dniu 6.01.2017 dostępne były cztery piwka, jasna 10-tka, jasna 12-tka, 14 IPA, 15 miodowa. Piwa w przedziale 30-35 Kc, jak widać można sprzedawać po normalnych cenach. Uczcie się polscy kontraktowcy !. Z jedzenia tylko zakąski, miła obsługa dobry klimat. Polecam ten lokal
Český Těšín, Nádražní/Čapkova 13, Baraba Pub
Collapse
X
-
Zmieniam nazwę z pivovar na pub, bo jeszcze by można pomyśleć, że w Czeskim Cieszynie wyrósł browar, a to tylko pub firmowy browaru kontraktowego.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Nudny, typowy dla dzisiejszych czasów, sterylny i taki sam jak wszędzie lokal. Do tego nie uratowało go piwo. IPA bardzo przeciętna. Kompletna,dla mnie, pomyłka - ani tu klimatu czeskiego, ani specjalnego piwa (co uratowało by brak atmosfery). Strasznie żałuję, że zamiast więcej czasu spędzić w Slavoyu przyszedłem tu zobaczyć jak smakuje czeski kraft. Wolę Radegasta w klimacie niż Barabę wlewać w gacieComment
Related Topics
Collapse
-
Historia browaru sięga 2015 roku, właśnie wtedy to browar zaczął działać jako kontraktowy. Oczywiście była to sytuacja przejściowa, a właścicielom marzył się własny browar. Po zakupieniu budynku starego żłobka rozpoczęto jego remont, który w sumie trwa do dnia dzisiejszego .
...5 Photos-
Channel: Czechy
-
-
Mówiłem już, że kocham Czechy?
No i tu kolejny punkt - restauracje dworcowe, czego w Polsce prawie nie ma i nie wiem zupełnie dlaczego. A w Czechach na spokoju i w zawsze fajnym klimacie można sobie popijać czekając na pociąg, a jednocześnie będąc już praktycznie na peronie....
-
2018-01-22, 13:21 -
-
I tu kolejna rzecz za którą kocham Czechy. Jidelna - czyli coś w rodzaju naszego baru mlecznego/stołówki, tyle, że...można tu wypić piwo z beczki (Holba), wino lane czy mocne alkohole, a klimat bardziej przypomina hospudkę niż stołówkę.
Prosty wystrój, dobre jedzenie (gulasz czy...-
-
-
Pub na terenie byłych koszar czechosłowackiej armii i teren i budynki sprawiają wrażenie zatrzymanego czasu. Jednak nie dla architektury odwiedziliśmy to miejsce 26 .10.2019r. Sprostuję godzinę sobotniego otwarcia pubu na 14.30 a nie jak podaje gugiel 14. My dojechaliśmy tam taxi z sympatycznym...
-
-
-
Nowość w polskim Aldi. Alkokol 5,4%, skład: woda, słód, chmiel. Spełnia zatem niemiecką normę. Napis "tylko w Aldi" sugeruje, że jest to piwo warzone dla tego marketu. Zapach chmielowy, barwa bursztynowa, piana niezła, na początku bardzo obfita. Smak bardzo ciekawy, ziołowa goryczka...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment