Czechy, Příšov, Příšov 30, Restaurace a minipivovar Příšov

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1971

Czechy, Příšov, Příšov 30, Restaurace a minipivovar Příšov

Wioska oddalona od Pilzna o jakieś 16km. Browar wraz z restauracją położony jest zaraz na początku wioski. Po sobotnich obfitych opadach śniegu i nie odśnieżonych bocznych drogach dojazd tam był dosyć ekstremalny. Z głównej drogi do wioski jedzie się przez krótkie, ale w niedzielę zaśnieżone asfaltowe serpentynki.
    Lokal jest piętrowy, kadzie warzelne widoczne zaraz po wejściu na parter. W niedzielę czynna była tylko restauracja na piętrze. Serwowane i zakupione piwa to jasna 11-ka i 12-ka.
    Nalane bezpośrednio do 1,5l butelek pet. Zakupione piwa okazały się jednymi z najbardziej paskudnych piw jakie piłem w Czechach. Nie dałem rady wypić nawet połowy kufla. Reszta do kibelka.
    Smak przedziwny, kompletnie nie przypominający piwo. Może to jakieś potknięcie piwowara, lub coś innego. Nawet paskudne piwo z minipivovar Vendelín było lepsze.
    Nie mam pojęcia jak takie coś można sprzedawać w krainie dobrego piwa.
    Tym bardziej, że lokal w całości zapełniony klientami. Może serwowane jedzenie jest tam wybitne?
    Lokal czynny codziennie od 10.30, bądz 11. Z tym że ja nie polecam. Z drugiej jednak strony jak ktoś tam zawita niech napisze czy dalej jest tak z piwem żle.
    Podstawki są na stołach, a firmowe szkło można zakupić.
    Attached Files
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1971

Instalacja browaru wystawiona na sprzedaż, więc kolejny czeski browar kończy działalność. Cena: 1 300 000 CZK, jak ktoś byłby ewentualnie chętny .
    Mam nadzieję, że na tym sprzęcie nowy właściciel będzie warzył lepsze piwa niż te pochodzące z browaru Příšov, które jak pamiętam były... no paskudne były i już

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13959

Pytanie czy kończy, czy kupuje coś większego.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• heckler
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2012.09
        • 1971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
        Pytanie czy kończy, czy kupuje coś większego.
        To pierwsze. Na wstępie informacji o tym fakcie napisano cyt.: ,Będzie więc o jeden browar mniej Gdyby ktoś potrzebował technologii mikrobrowaru ...,

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13959

Nie twierdzę, że będzie inaczej, ale widziałem ten wpis i dla mnie autor wyglądał na przypadkowego, który mógł wyciągnąć przedwczesne wnioski.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• heckler
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2012.09
            • 1971

Znalazłem jeszcze coś takiego:

,,30.9.2019 ukončena výroba piva, technologie k prodeji. 1. – 3. 10. 2019 restaurace zavřena, 4. 10. 2019 otevřeno novým provozovatelem,,

Więc czas pokaże czy nowy właściciel będzie warzył tam piwo.

Comment

Przetwarzanie...
            X