Browar zlokalizowany w ścisłym centrum, niedaleko rynku. Lokal zajmuje cały parter i piwnice zabytkowej kamienicy. Wnętrze urządzone nowocześnie z wyeksponowanymi, lśniącymi kadziami zaraz koło baru. Jednym ze współwłaścicieli lokalu jest pan z browaru Joe's Garage.
W sobotnie popołudnie lokal zapełniony w 80%( U Pasaka było prawie pusto).
Schodząc (idąc do WC) schodami w dół dojdziemy do drugiej sali z wyszynkiem. Sala jest dużo mniejsza niż ta na górze i w sobotę była nieczynna. Za to na końcu sali, koło baru przez duże szklane drzwi możemy podziwiać prawie całą instalację browaru.
Polecane piwa to:
Jasna 12-ka 40/26Kc wyśmienita!! Tylko U Lenocha piłem lepszą.
Nevada Summer 11-ka 44/28Kc. również bardzo smaczne piwo!
Amber Ale 12-ka 45/29Kc. smaczne.
Black Ale 12-ka 45/29Kc nie próbowałem.
IPA 16-ka 48/30KC j/w
Pszenica 12-ka 44/28Kc. Tak jak już kiedyś pisałem nie przepadam za pszenicą i ciemnymi piwami. Nie pijam ,ipowatych, jest to dla mnie niesmaczne piwo. Dla tego nie chcę oceniać. Akurat ta pszenica była po prostu smaczna, małe na pół z żoną wypiłem.
Ostatnie piwo to: La Trapp 18-ka 55Kc. za 0,3l. Smaczne, ciekawe typu belgijskiego.
Śmiało mogę również polecić przystawki. Próbowaliśmy pasztetu z kaczej wątróbki, oraz galaretki drobiowe. Bardzo smaczne.
Myślę że reszta serwowanych potraw również będzie smaczna. Według mnie najlepsze piwo w Pilznie. Browar do obowiązkowego odwiedzenia.
Czynne codziennie od godz. 11-ej.
W sobotnie popołudnie lokal zapełniony w 80%( U Pasaka było prawie pusto).
Schodząc (idąc do WC) schodami w dół dojdziemy do drugiej sali z wyszynkiem. Sala jest dużo mniejsza niż ta na górze i w sobotę była nieczynna. Za to na końcu sali, koło baru przez duże szklane drzwi możemy podziwiać prawie całą instalację browaru.
Polecane piwa to:
Jasna 12-ka 40/26Kc wyśmienita!! Tylko U Lenocha piłem lepszą.
Nevada Summer 11-ka 44/28Kc. również bardzo smaczne piwo!
Amber Ale 12-ka 45/29Kc. smaczne.
Black Ale 12-ka 45/29Kc nie próbowałem.
IPA 16-ka 48/30KC j/w
Pszenica 12-ka 44/28Kc. Tak jak już kiedyś pisałem nie przepadam za pszenicą i ciemnymi piwami. Nie pijam ,ipowatych, jest to dla mnie niesmaczne piwo. Dla tego nie chcę oceniać. Akurat ta pszenica była po prostu smaczna, małe na pół z żoną wypiłem.
Ostatnie piwo to: La Trapp 18-ka 55Kc. za 0,3l. Smaczne, ciekawe typu belgijskiego.
Śmiało mogę również polecić przystawki. Próbowaliśmy pasztetu z kaczej wątróbki, oraz galaretki drobiowe. Bardzo smaczne.
Myślę że reszta serwowanych potraw również będzie smaczna. Według mnie najlepsze piwo w Pilznie. Browar do obowiązkowego odwiedzenia.
Czynne codziennie od godz. 11-ej.
Comment