Czechy, Kamenný Újezd, Kamenný Újezd 268, Soukromý pivovar Loužek

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1972

Czechy, Kamenný Újezd, Kamenný Újezd 268, Soukromý pivovar Loužek

Niestety tym razem nie było nam dane spotkać się z właścicielem. Najpierw nam nie pasowała godzina, a na koniec pan Lubomir się rozchorował.
    Miejscem spotkania miała być restauracja Kalikovsky Mlyn. Pana Lubomira nie było, ale tak jak obiecał pozostawił nam dwie 1.5l butelki swojego piwa.
    Polotmave w smaku cieniutkie, ale najgorsze nie było.
    Jasne bodajże 12-ka. Przyznam się że do tej pory stoi w lodówce i sam nie wiem czy chcę je wypić. W restauracji Kalikovsky Mlyn również można spróbować lanego piwa z tego browaru. Z tym że nazywa się ono KALIK 30/45Kc. i smakuje jak typowe koncernowe piwo. Pity Prazdroj był lepszy. Stąd ta moja niechęć do otwarcia butelki. Porównując jasne pite w restauracji, a polotmave z petka to stanowczo wybieram to drugie.
    Sam browar mieści się w prywatnym domu (na zdjęciu). Jednak póki co to na to piwo szkoda czasu i wątroby.
    Natomiast sam Kalikovsky Mlyn chwali się że jest to piwo z ICH browaru. Na wielkim lustrze wewnątrz restauracji jest napisane, spróbujcie piwa KALIK z naszego browaru. Wstawiłem jeszcze zdjęcie gdzie 21-22.01 zapraszają na świniobicie i degustację NOWYCH PIW Z PIVOVARU KALIKOVSKEHO MLYNA. Myślę że jest to sprawa marketingowa i dla klientów lepiej brzmi ,NASZ, niż Loužek.
    Attached Files
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1972

Najwidoczniej serwowane piwo Kalik jest całkiem innym piwem niż to które zakupiliśmy w butelkach pet. Wcześniej już pisałem, że polotmave nie było złe. Natomiast wczoraj otwarłem i wypiłem drugą zakupioną butelkę ze svetlym lezakiem. Deklarowany na etykiecie termin przydatności do spożycia to 12.01. Pomimo tego po wypiciu buteleczki zwracam honor panu sladkovi. Bardzo dobre piwo.

Comment

• heckler
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2012.09
      • 1972

Temat się wyjaśnił. Otóż już w styczniu obecny browar Kalikovar miał w sprzedaży piwa uwarzone w swoim browarze.
      Podsumowując piwo z Kalikovara było nie dobre, a z browaru Louzek bardzo dobre.

Comment

Przetwarzanie...
      X