Browar odwiedzony 30.04 w sobotę. Znajduje się on w w prywatnym domu po środku wioski Židovice. Do środka wchodzi się przez dużą drewniana bramę, a następnie wchodzimy do małej salki z ławkami, stolikami oraz bufetem. W godzinach otwarcia browaru można tutaj spróbować lanego piwa. Być może lokal zostanie jeszcze powiększony. Póki co trwają prace remontowo-budowlane.
Dalej zostaliśmy zaproszeni do przyległego budynku na zwiedzanie browarku. Instalacja została przywieziona z miejscowości Jindřichův Hradec, gdzie działał browar o tej samej nazwie. W momencie naszej wizyty dostępne były cztery rodzaje piwa.
Jasna 11-ka Jindrich
Jasna 12-ka Bulf
Myślę że nie zamieniłem nazw. Dalej:
Alexander IPA, oraz jasne lekkie jak mówił bardzo miły sladek jakaś 7-ka z niecałymi 3% alkoholu.
11-ka to smaczne piwo, ale dla miłośników goryczki. 12-ka jeszcze oczekuje na konsumpcję.
Natomiast ,lekka 7-ka, wypita na miejscu wniosła same pozytywne wrażenia smakowe.
Wszystkie wymienione piwa można zakupić w 1,5l petkach.
Godziny otwarcia browaru:
Pon.-czwartek 17-22
Piątek 16-22
Sobota 10-12 i 16-23
Niedz. 10-12 i 16-22
Gdy browar jest zamknięty można dzwonić. Jeżeli ktoś akurat będzie w środku to na pewno otworzy.
Dalej zostaliśmy zaproszeni do przyległego budynku na zwiedzanie browarku. Instalacja została przywieziona z miejscowości Jindřichův Hradec, gdzie działał browar o tej samej nazwie. W momencie naszej wizyty dostępne były cztery rodzaje piwa.
Jasna 11-ka Jindrich
Jasna 12-ka Bulf
Myślę że nie zamieniłem nazw. Dalej:
Alexander IPA, oraz jasne lekkie jak mówił bardzo miły sladek jakaś 7-ka z niecałymi 3% alkoholu.
11-ka to smaczne piwo, ale dla miłośników goryczki. 12-ka jeszcze oczekuje na konsumpcję.
Natomiast ,lekka 7-ka, wypita na miejscu wniosła same pozytywne wrażenia smakowe.
Wszystkie wymienione piwa można zakupić w 1,5l petkach.
Godziny otwarcia browaru:
Pon.-czwartek 17-22
Piątek 16-22
Sobota 10-12 i 16-23
Niedz. 10-12 i 16-22
Gdy browar jest zamknięty można dzwonić. Jeżeli ktoś akurat będzie w środku to na pewno otworzy.
Comment