Browar położony tuż przy granicy z Niemcami, zaraz przy głównej drodze.
W środku na dużej sali znajduje się cała instalacja browaru, sklepik (w sumie jest to sama lada+gablota) z gadżetami piwnymi, oraz piwem.
Przed lokalem wystawione były trzy stoliki, więc myślę że można piwa również spróbować na miejscu.
Wszystkie akurat dostępne piwa możemy zakupić w szklanych butelkach 0,33 / 0,7l lub litrowych pet-kach.
Podczas naszej wizyty dostępne były następujące piwa:
-jasna 12-ka w cenie42Kc za litrowego pet-ka
-jasna 10-ka w cenie 23Kc za 0,33l
-ciemne 14-ka w cenie 29Kc za 0.33l
-IPA 17-ka w cenie 32Kc za 0,33l
W sprzedaży była jeszcze pszenica. Natomiast na swojej stronie browar chwali się ponad 30 rodzajami uwarzonych piw. Mają rozmach.
Wcześniej już parokrotnie miałem okazję spróbować innych piw z tego browaru i zawsze mi smakowały.
Niestety tym razem się zawiodłem, a szczególnie na moich ulubionych ,jasnych,.
10-ka smakowała jak piwo z koncernowego browaru, a 12-ka miała posmak IPY. Nie smakowały mi te piwa.
Najlepsze z wypitych piw to ciemna 14-ka.
Godziny otwarcia:
Po - Ne 10:00 - 12:00 i 13:00 - 18:00
W środku na dużej sali znajduje się cała instalacja browaru, sklepik (w sumie jest to sama lada+gablota) z gadżetami piwnymi, oraz piwem.
Przed lokalem wystawione były trzy stoliki, więc myślę że można piwa również spróbować na miejscu.
Wszystkie akurat dostępne piwa możemy zakupić w szklanych butelkach 0,33 / 0,7l lub litrowych pet-kach.
Podczas naszej wizyty dostępne były następujące piwa:
-jasna 12-ka w cenie42Kc za litrowego pet-ka
-jasna 10-ka w cenie 23Kc za 0,33l
-ciemne 14-ka w cenie 29Kc za 0.33l
-IPA 17-ka w cenie 32Kc za 0,33l
W sprzedaży była jeszcze pszenica. Natomiast na swojej stronie browar chwali się ponad 30 rodzajami uwarzonych piw. Mają rozmach.
Wcześniej już parokrotnie miałem okazję spróbować innych piw z tego browaru i zawsze mi smakowały.
Niestety tym razem się zawiodłem, a szczególnie na moich ulubionych ,jasnych,.
10-ka smakowała jak piwo z koncernowego browaru, a 12-ka miała posmak IPY. Nie smakowały mi te piwa.
Najlepsze z wypitych piw to ciemna 14-ka.
Godziny otwarcia:
Po - Ne 10:00 - 12:00 i 13:00 - 18:00
Comment