Czechy, Sedlčany, Na Červeném hrádku 793, Sedlčanský pivovar Krčín

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1971

Czechy, Sedlčany, Na Červeném hrádku 793, Sedlčanský pivovar Krčín

Sedlcany to małe miasteczko w Czechach położone w kraju Środkowoczeskim. Ładny rynek, muzeum, małe obserwatorium, mini zoo i oczywiście browar. To główne atrakcje miasteczka.
    Sam browar został otwarty na obrzeżach miasta i od jego centrum oddalony jest o dwa kilometry. Wracając wieczorem z browaru mamy do pokonania niecały kilometr kompletnie nieoświetlonej drogi. Polecam zabrać ze sobą jakieś lampki.
    Teren jest ogromny, a na nim stoi budynek piwiarni, browaru, mamy staw, oraz pasą się krowy, biegają kury, kaczki i inne domowe zwierzątka. Wszystko na wolnym wybiegu. Duża frajda, szczególnie dla dzieciaków.
    Mogą np. pozrywać trawy, lub innego zielska i pokarmić krowy, które chętnie podchodzą do ogrodzenia.
    Budynek browaru i piwiarni to jedna drewniana konstrukcja. W środku do dyspozycji klientów jest średniej wielkości sala, oraz częściowo zadaszony ogródek piwny.
    Przy reszcie ław ze stolikami mamy parasole. W dni robocze można sobie zafundować zwiedzanie browaru w cenie 150Kc.
    Podczas naszych odwiedzin w browarze można było spróbować trzech z pośród pięciu obecnie warzonych piw. Nie licząc pszenicy to czterech.

-Světlý ležák 11 Mastník. Siedząc na zewnątrz lokalu, patrząc na pasące się krówki, zachodzące słońce to właśnie piwo smakowało wyśmienicie. Nie powtarzalny wiejski plus dobre piwo.

-12 Vídeňský ležák. Również mi smakowało.

-12 Krčín Světlý ležák Klasik. Dobre, ale niestety po wypiciu jednego okazało się że piwo w beczce akurat się skończyło. Szkoda.

-Tmavý ležák speciál 13 Krčín. Tego piwa nie próbowałem.

Do browaru podjeżdżałem jeszcze dwukrotnie. Niestety za każdym razem piwa prezentowały coraz to niższy poziom. Może w tym roku coś się polepszyło??
    Jeśli nie to na prawdę wielka szkoda tak zacnej miejscówki i dobrego piwa.
    Praktycznie wszystkie piwa możemy zakupić w przy browarnianej piwiarni w 1l plastikowych butelkach pet.
    Piwiarnia czynna tylko w:

-piątek od 15-21
    -sobotę od 14-21
    -niedzielę od 14-17
    Attached Files
Przetwarzanie...
X