Czechy, Oslavany, Padochov 231, Pivovar Padochov

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1906

Czechy, Oslavany, Padochov 231, Pivovar Padochov

Niespełna trzy kilometry od browaru w Oslavany, mamy następny browarek Padochov.
    Obecnie browar zajmuje teren i pozostałe zabudowania po niedziałającej od 1991 roku kopalni Františka.
    Godziny otwarcia browaru podzielone są na sezon letni:

od 1.04 do 14.09

Pon.-czwartek 8:30-11:30 12:30-16:30
    Piątek 8:30-11:30 12:30-17:30

Oraz sezon zimowy:

od 15.09 do 31.03

Pon.-czwartek 8:30-11:30 12:30-16:00
    Piątek 8:30-11:30 12:30-17:00

W weekendy istnieje możliwość otwarcia browaru po wcześniejszym, telefonicznym umówieniu się.
    Nam udało się zastać lokal otwarty w sobotę. Były to mega szybkie zakupy, gdyż właścicielowi bardzo się spieszyło.
    Zakupów dokonaliśmy w widocznym na zdjęciu budynku. Tym drugim nieotynkowanym. Po jego lewej stronie jest ,sklepik,.
    Nie wiem jak się to stało, ale nie mogę odnaleźć paru zdjęć z tamtych wycieczek. Z Padochova ocalało mi tylko jedno.

Zakupione piwa to:

-11% KUKLA CYKLISTICKÁ. Bardzo dobre, orzeźwiające piwo. W sam raz na upały.
    -12% ANTONÍN. Również jasne i również bardzo smaczne. Zadowolony byłem z zakupów.

Lanych w/w, oraz innych warzonych w browarze piw najczęściej możemy spróbować na lokalnych festynach. Ciekaw jestem czy dalej trzymają poziom.
    Attached Files
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1906

Ponowna wizyta miała miejsce w ostatnim dniu października tego roku. Tym razem zakupiłem:

-13% PADOCHOVSKÝ MEDOVÝ SPECIÁL 45Kc. Bardzo smaczne piwo z delikatnym posmakiem gryczanego( tak mi się wydaje) miodu.
    -12% ANTONÍN nefiltrovaný světlý ležák 40Kc. Najgorsze z zakupionych piw. Nie smakowało mi.
    -11% KUKLA CYKLISTICKÁ nefiltrovaný světlý výčepní ležák 40Kc. Typowa, dobra klasyka gatunku.
    -11% KUKLA nefiltrovaný polotmavý výčepní ležák 40Kc. Taki średniak, ale wypity ze smakiem.

Wszystkie w/w piwa zakupione w 1 litrowych butelkach pet.
    Wejście do browaru to te drzwi po prawej. Niestety pracownik( sladek?) nie zezwolił na obejrzenie browaru. Podobno jest to zarządzenie właściciela i zwiedzanie browaru może odbywać się tylko za jego zgodą. Na drugim zdjęciu wnętrze przy browarnianego sklepiku. Sklepik to ta przybudówka widoczna po lewej stronie.
    Attached Files

Comment

• heckler
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2012.09
      • 1906

Jak to na piwnych festiwalach bywa, piwo lało się strumieniami, a na scenie grała czeska Metallica i Deep Purple
      W zeszłym roku w części budynku browaru otwarto firmową restaurację. Niestety nie ma stałych godzin jej otwarcia . Nastawieni bardziej są na organizowanie jakiś imprez okolicznościowych niż pod klienta indywidualnego. Na festiwalu oczywiście była otwarta i można było zobaczyć warzelnię.

Właściciel nie należy do tych najbardziej sympatycznych ludzi, więc o pokazaniu browaru nie było mowy. Na szczęście w restauracji siedział i popijał piwko sladek. Opróżnił kufelek i zaprosił na zwiedzanie.. Wyposażenie browaru to: dwunaczyniowa warzelnia o objętości 1000L sterowana półautomatycznie, 2 otwartych kadzie o pojemności 1100L i 1 o pojemności 2300L, tanki: 6x 2000L, 4x 1000L zbiorniki + 1x zbiornik 500L na specjalne piwa.
      Podczas wycieczki z tanka zostaliśmy poczęstowani smacznym wiedeńskim

Pozostałe piwa można było nabyć w restauracji, lub na placu z firmowego stoiska. Wybór piw całkiem spory, niestety podawane w plastiku, wiec nawet zdjęć nie robiłem.

Na zdjęciach wnętrze restauracji, budynek restauracji pomalowany na żółto, a browaru i firmowego kiosku na seledynowo., wnętrze browaru,
      Attached Files

Comment

• heckler
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2012.09
        • 1906

Magazyn słodu, sladek nalewa wiedeńskie
        Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
        X