Český Těšín, Nádražní 1166/2A, Restaurace Nádražní

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Warzywo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2016.08
    • 955

Český Těšín, Nádražní 1166/2A, Restaurace Nádražní

Mówiłem już, że kocham Czechy? No i tu kolejny punkt - restauracje dworcowe, czego w Polsce prawie nie ma i nie wiem zupełnie dlaczego. A w Czechach na spokoju i w zawsze fajnym klimacie można sobie popijać czekając na pociąg, a jednocześnie będąc już praktycznie na peronie.
    Jednego tylko żałuję, że nie byłem w tej restauracji przed remontem bo wolę ten stary CSSR klimat niż już ten "wyremontowany". Nadal jednak jest "dworcowo" chociaż stoły i krzesła już nie te, podłoga też nowa. Na szczęście ciągle jest OK i w tym lokalnym klimacie nawet Staropramen smakuje.
    A i jest lana kofola, i mocne alkohole. Nic tylko siedzieć, pić i obserwować pociągi.

Related Topics

Collapse

• heckler
    Český Těšín, Štefanikova 877/3, Pivovar Baraba
    heckler
    Historia browaru sięga 2015 roku, właśnie wtedy to browar zaczął działać jako kontraktowy. Oczywiście była to sytuacja przejściowa, a właścicielom marzył się własny browar. Po zakupieniu budynku starego żłobka rozpoczęto jego remont, który w sumie trwa do dnia dzisiejszego .
    ...
    2022-01-10, 12:58
  • Warzywo
    Český Těšín, Nádražní 207/17, Jidelna Tempo
    Warzywo
    I tu kolejna rzecz za którą kocham Czechy. Jidelna - czyli coś w rodzaju naszego baru mlecznego/stołówki, tyle, że...można tu wypić piwo z beczki (Holba), wino lane czy mocne alkohole, a klimat bardziej przypomina hospudkę niż stołówkę.
    Prosty wystrój, dobre jedzenie (gulasz czy...
    2018-01-22, 13:15
  • Warzywo
    Karvina, Nádražní 695/7, Restaurace Mašinka
    Warzywo
    http://www.masinka.tym.cz/

i za to też kocham Czechy - za restauracje na dworcach (nie wiem czemu u nas nie można). Tu mamy klasykę - klasyczne obrusy, utopence, hermeliny i pyszny Radegast na szybko przed odjazdem pociągu....
    2020-02-27, 12:14
  • dadek
    Dubňany, Nádražní 7, Řemeslný Minipivovar Dubňák / Restaurace U Kače
    dadek
    Na Moravě w 2019 już co wieś to browar. Winiarski kraj przechodzi na piwo, co akurat mnie jako nie gustującego w winach, może tylko cieszyć. Trzeba od razu oddać Dubňanom - choć malutkie to jednak jest to miasto, do którego łatwo dostać się w ciągu 8 minut autobusem z Hodonína....
    2020-02-26, 21:25
  • holycrap
    Český Těšín, ul. Lipova 1131, Pub Vopka
    holycrap
    Pub na terenie byłych koszar czechosłowackiej armii i teren i budynki sprawiają wrażenie zatrzymanego czasu. Jednak nie dla architektury odwiedziliśmy to miejsce 26 .10.2019r. Sprostuję godzinę sobotniego otwarcia pubu na 14.30 a nie jak podaje gugiel 14. My dojechaliśmy tam taxi z sympatycznym...
    2019-10-28, 19:44
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...