Czechy, Ostrava, Poštovní 155/14, Psí kusy - HoppyDog pub

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shedao
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 930

Czechy, Ostrava, Poštovní 155/14, Psí kusy - HoppyDog pub

Ostrawski browar HoppyDog doczekał się swojej firmowej knajpy w centrum miasta. Otwarcie nastąpiło jakieś dwa tygodnie temu, więc jest to świeża sprawa. Na miejscu sporo kranów, chyba 6 czy 8. Niestety, nie są one uzupełniane na bieżąco, i tak oto z pełnego kompletu na imprezie otwarcia, podczas mojej wizyty kilka dni później były tylko dwa(!) czynne krany - z White Rabbitem (dunkelweizen) i Dogmą (IPA). Ceny zdecydowanie kraftowe, czyli przegięte (choć i tak nieco lepsze niż u nas). Lokal malutki, na jakieś pięć stolików upchniętych w niewielkiej przestrzeni. W lodówce trochę PETek z ichnim piwem. Nie jest to miejsce na dłuższą posiadówę, raczej: wpaść po petkę, szybko wypić malucha i dalej w drogę.

Ogólnie - poczułem się tam, jakbym był w polskim browarze, a nie czeskim. To nie było dobre uczucie
    Ostatnia zmiana dokonana przez Shedao; 2018-04-24, 10:46.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12741

Byłem w zeszłym tygodniu. Na kranie był ich leżak oraz APA, IPA, Double IPA i Black IPA.
    Lokal z zewnątrz nie rzuca się mocno w oczy, ale trafić łatwo. Piwo na wynos nadal w lodówce.

Może trochę nie przypomina klimatu czeskich lokali, ale z drugiej strony ile polskich kraftów ma własne lokale? Ja posiedziałem dłużej (byłem w środku tygodnia).

Piwa były w porządku, lokal ok.

Comment

Przetwarzanie...
    X