Czechy, Tabor, Pražská 157/12, Restaurace

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1907

Czechy, Tabor, Pražská 157/12, Restaurace

Restauracja i niestety tyle widnieje na witrynie lokalu. A mieści się on w piętnastowiecznym, pięknie zdobionym Stárkův dům. Najlepiej usiąść sobie przy jednym z czterech małych stolików wystawionych przed lokal i sącząc pyszne piwko podziwiać okoliczne kamienice, lub podglądać turystów idących na, lub z rynku.

Można by napisać, że jest to firmowy lokal browaru Transformátor, niestety nie jest, ale spory baner reklamowy małego browaru ze wsi Hlavatce jest rozpostarty na płotku i zaprasza klientów na piwko. My z tego zaproszenia skorzystaliśmy i nie żałujemy.
    Szkoda tylko, że w ofercie mieli tylko jedno piwo, ale i tak moje kubki smakowe były zadowolone z genialnej jasnej 11-ki (76 Kc. za dwa).
    Tuż obok znajduje się kawiarnia w której leją piwo z browaru Kamenice nad Lipou, więc przed wejściem na rynek warto chwilkę odsapnąć przy dobrym piwie .

Browar Transformator miałem okazję i przyjemność odwiedzić, a relację z wizyty u sympatycznych gospodzrzy opisałem tu: https://www.browar.biz/forum/showthr...=transformator

Fotki:

Przetwarzanie...
X