Karvina, Fryštátská 79, Bar Podkova

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Warzywo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2016.08
    • 955

Karvina, Fryštátská 79, Bar Podkova

Niedaleko Rynku przy sympatycznej uliczce ciekawy bar. Drewniane stoły, niedużo miejsca, lokal pełny miejscowych. Bardzo przyjemne klasyczne czeskie miejsce. Do picia rotujący wybór piw ze średnich i małych browarów, z naciskiem na średnie typu Rychtar.

Related Topics

Collapse

• Warzywo
    Karvina Havirov?
    Warzywo
    W czasie ferii będę mógł na jeden dzień wyskoczyć do Czech. Z Ustronia. Z reguły koncentrowałem się na Cieszynie. W zeszłym roku zrobiłem wycieczkę pieszą przez Czantorię do Nydka, potem już komunikacją do Trzyńca i znowu Cieszyn.
    Tym razem chciałbym odwiedzić Karvinę lub...
    2020-01-08, 11:14
  • Warzywo
    Karvina, Komenského 961, Restaurace Hradek
    Warzywo
    Takich lokali brakuje w Polsce. Ot taki bez wielkiego zadęcia osiedlowy lokal ale bardzo przyjemny, są zakamarki, są stoły duże i małe drewniane, jest intymna atmosfera (a nie stoliczki z ikei i ekshibicjonistyczna jasność która nie pozwala na intymność).
    Można tu spędzić miłe...
    2020-02-27, 12:18
  • Warzywo
    Karvina, Nádražní 695/7, Restaurace Mašinka
    Warzywo
    http://www.masinka.tym.cz/

i za to też kocham Czechy - za restauracje na dworcach (nie wiem czemu u nas nie można). Tu mamy klasykę - klasyczne obrusy, utopence, hermeliny i pyszny Radegast na szybko przed odjazdem pociągu....
    2020-02-27, 12:14
  • bastion
    Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
    bastion
    Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
    2025-01-10, 21:09
  • heckler
    Louňovice Pod Blaníkem, Náměstí J. Žižky 49, Podblanický pivovar Špácal
    heckler
    U podnóża małej, ale dumnie brzmiącej z nazwy górki Velký Blaník (638 m) rozpościera się widok na małą mieścinę Louňovice pod Blaníkem. Już w 1350 roku w miasteczku powstał i warzył piwo klasztorny browar, tak więc tradycje piwowarskie mieścina ma zacne.

Nowa...
    2025-02-11, 08:42
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...