Niedaleko Rynku przy sympatycznej uliczce ciekawy bar. Drewniane stoły, niedużo miejsca, lokal pełny miejscowych. Bardzo przyjemne klasyczne czeskie miejsce. Do picia rotujący wybór piw ze średnich i małych browarów, z naciskiem na średnie typu Rychtar.
Karvina, Fryštátská 79, Bar Podkova
Collapse
Related Topics
Collapse
-
W czasie ferii będę mógł na jeden dzień wyskoczyć do Czech. Z Ustronia. Z reguły koncentrowałem się na Cieszynie. W zeszłym roku zrobiłem wycieczkę pieszą przez Czantorię do Nydka, potem już komunikacją do Trzyńca i znowu Cieszyn.
Tym razem chciałbym odwiedzić Karvinę lub...-
Channel: Piwo - Gdzie
-
-
Takich lokali brakuje w Polsce. Ot taki bez wielkiego zadęcia osiedlowy lokal ale bardzo przyjemny, są zakamarki, są stoły duże i małe drewniane, jest intymna atmosfera (a nie stoliczki z ikei i ekshibicjonistyczna jasność która nie pozwala na intymność).
Można tu spędzić miłe...-
Channel: Czechy
2020-02-27, 12:18 -
-
http://www.masinka.tym.cz/
i za to też kocham Czechy - za restauracje na dworcach (nie wiem czemu u nas nie można). Tu mamy klasykę - klasyczne obrusy, utopence, hermeliny i pyszny Radegast na szybko przed odjazdem pociągu....-
2020-02-27, 12:14 -
-
Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...3 Photos
-
Channel: Łotwa
-
-
U podnóża małej, ale dumnie brzmiącej z nazwy górki Velký Blaník (638 m) rozpościera się widok na małą mieścinę Louňovice pod Blaníkem. Już w 1350 roku w miasteczku powstał i warzył piwo klasztorny browar, tak więc tradycje piwowarskie mieścina ma zacne.
Nowa...-
-
- Loading...
- Koniec listy.