Czechy, Olomouc, Nemilany 308, Pivovar Buchťák

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• heckler
    Czechy, Olomouc-Řepčín, Řepčínská 340/105, Pivovar Twinberg
    heckler
    Twinberg to najnowszy Ołomuniecki browar. Swoją siedzibę ma w cichej i spokojnej dzielnicy Řepčín, przynajmniej tak było w sobotę.
    Na potrzeby browaru i restauracji została zaadoptowana jadalnia pobliskiego zakładu pracy. I tak do dyspozycji gości jest spory taras, oraz podobnej
    ...
    2023-05-16, 14:37
  • pebejot
    Czechy, Rožmberk nad Vltavou, Pivovar Rožmberk
    pebejot
    Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
    Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.

Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...
    2024-12-31, 11:40
  • darekd
    Bernard, Extra hořký ležák 12%
    darekd
    Piwo po raz pierwszy uwarzono w zeszłym roku.

12% ekstr.
    5% alk.
    60 IBU

Chmiele: Agnus, Amarillo a Citra

Aromat - ziołowo/łodygowo/korzenny chmiel, trochę drożdży, lekki słód
    Piana - zdecydowanie wysoka, trwała z długim kożuszkiem,...
    2024-11-22, 01:28
  • heckler
    Czechy, Lednice, Břeclavská 368, Pivovar Lednice
    heckler
    Myślę, że prawie każdy o tym miasteczku coś tam słyszał, a ja np. zawitałem tam już po raz czwarty.
    W Lednicy znajduje się neogotycki zamek otoczony dwustuhektarowym parkiem. W 1996 roku obiekt ten razem z pałacem w sąsiedniej miejscowości Valtice wpisany został na listę...
    2022-08-31, 10:17
  • dadek
    Czechy, Bakov 4, Bakovský pivovar
    dadek
    Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
    2023-06-30, 00:55
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...