Ogromne, przemysłowe miasto, choć jest to raczej pozostałość po tzw. minionym okresie. Miałem ambitny zamiar spenetrować Ostrawę w ciągu paru godzin, jakie miałem do dyspozycji, niestety skończyło się na dwóch lokalach.
Bar dworcowy
w Czechach w odróżnieniu do naszego kraju, na dworcach leją piwo z beczki. W tym konkretnym przypadku Branika i Ostravara. Są też butelkowe: Radegast Premium, Ostravar oraz Velkopopovicky Kozel
ASTORIA - Masarykovo Namesti
Bardzo przyjemna restauracja i kawiarnia (ta druga dla niepalących). Do smacznych dań (sprawdzIłem ) podają:
-Budveisera 10* i 12* w kuflach i szklankach 0,3 0,5 i 1 litra (odpowiednio - 11, 16, 28 kC za 10* oraz 13, 20, 36 za 12*)
-Velvet - tradycyjnie 0,4 l. 25 kC)
I to by było na tyle. Może kiedyś wwpadnę tu na dłużej, wtedyuzupełnię raport
Bar dworcowy
w Czechach w odróżnieniu do naszego kraju, na dworcach leją piwo z beczki. W tym konkretnym przypadku Branika i Ostravara. Są też butelkowe: Radegast Premium, Ostravar oraz Velkopopovicky Kozel
ASTORIA - Masarykovo Namesti
Bardzo przyjemna restauracja i kawiarnia (ta druga dla niepalących). Do smacznych dań (sprawdzIłem ) podają:
-Budveisera 10* i 12* w kuflach i szklankach 0,3 0,5 i 1 litra (odpowiednio - 11, 16, 28 kC za 10* oraz 13, 20, 36 za 12*)
-Velvet - tradycyjnie 0,4 l. 25 kC)
I to by było na tyle. Może kiedyś wwpadnę tu na dłużej, wtedyuzupełnię raport
Comment