Cóż, tak jak wspominałem browar Kosir zakończył swoją działalnośc, a jego własciciel wraz ze wspólnikami zainwestowali w nowy projek, którym jest browar, oraz wytwórnia serka olomouckiego.
Velká Bystřice położona jest nieopodal Olomouca, a nowy browar otwarto w zeszłym roku w piwnicach starego browaru. Co do wytwórni sera, W Czechach działają tylko dwie takowe i ta jest właśnie drugą . Miejscowych, śmierdzących wyrobów można spróbować na miejscu, lub zakupić na wynos.
Browar posiada małą salę w której to podczas niesprzyjajacych warónków pogodowych można napić się piwa. Natomiast w ciepłe dni czynny jest spory, letni ogródek.
Miejscowe serki, kiełbasa itp. dania powinny wystarczyć, by zaspokoić głód, natomiast z piw na kranach zastaliśmy:
- jasna 11-ka w cenie 37/27 Kc . Coś dla hardkorowców lubiących gorycz. Ja ją lubię, ale tu ktoś troszkę przesadził.
- jasna 10-ka w cenie 35/25 Kc. Pijalne z lekka nutą diacetylu.
-ciemne 14-ka w cenie 42/32 Kc . Za słodkie, takie karmelkowe.
- neipa w cenie 54 Kc. za 0.4l.. Ujdzie w tłoku, ale szału nie było.
- juicy session IPA 9-ka w cenie 45 Kc. Darowałem sobie.
Generalnie chciałoby się krzyknąć Kosirze wróć!! Piwnie słabo, a i miejsce takie sobie. Browar stio przy głównej ulicy, a tuż przy ugródkowym murze przejeżdzają pociągi. W sobote kursują rzadko, ale w dni powszednie bedzie to na pewno mało urokliwe. Warzelnia to 2 tyś. litrowe garnki, CK tanki 4 i 2 tysięczne, oraz sześć poziomych tanków do leżaków.
Na pierwszym zdjęciu budynek nrowaru. Po prawej stronie wejście/wjazd do magazynu, a po lewej wejście do salki ze zdjecia nr.4 Pozostałe zdjęcia to ogródek, oraz budynek z bufetem, kuchnia i sanitariatami.
Velká Bystřice położona jest nieopodal Olomouca, a nowy browar otwarto w zeszłym roku w piwnicach starego browaru. Co do wytwórni sera, W Czechach działają tylko dwie takowe i ta jest właśnie drugą . Miejscowych, śmierdzących wyrobów można spróbować na miejscu, lub zakupić na wynos.
Browar posiada małą salę w której to podczas niesprzyjajacych warónków pogodowych można napić się piwa. Natomiast w ciepłe dni czynny jest spory, letni ogródek.
Miejscowe serki, kiełbasa itp. dania powinny wystarczyć, by zaspokoić głód, natomiast z piw na kranach zastaliśmy:
- jasna 11-ka w cenie 37/27 Kc . Coś dla hardkorowców lubiących gorycz. Ja ją lubię, ale tu ktoś troszkę przesadził.
- jasna 10-ka w cenie 35/25 Kc. Pijalne z lekka nutą diacetylu.
-ciemne 14-ka w cenie 42/32 Kc . Za słodkie, takie karmelkowe.
- neipa w cenie 54 Kc. za 0.4l.. Ujdzie w tłoku, ale szału nie było.
- juicy session IPA 9-ka w cenie 45 Kc. Darowałem sobie.
Generalnie chciałoby się krzyknąć Kosirze wróć!! Piwnie słabo, a i miejsce takie sobie. Browar stio przy głównej ulicy, a tuż przy ugródkowym murze przejeżdzają pociągi. W sobote kursują rzadko, ale w dni powszednie bedzie to na pewno mało urokliwe. Warzelnia to 2 tyś. litrowe garnki, CK tanki 4 i 2 tysięczne, oraz sześć poziomych tanków do leżaków.
Na pierwszym zdjęciu budynek nrowaru. Po prawej stronie wejście/wjazd do magazynu, a po lewej wejście do salki ze zdjecia nr.4 Pozostałe zdjęcia to ogródek, oraz budynek z bufetem, kuchnia i sanitariatami.
Comment