Po kilkunastu latach miasto Most wzbogaciło się o kolejny browar restauracyjny.
Pierwszym był istniejący od 12 lat minipivovar Mostecký Kahan, a od zeszłego roku w centrum miasta działa nowy Minipivovar Most.
Browar znajduje się 800 metrów od przystanku tramwajowego Most 1. nám.
Lokal mieści się w pawilonie, takim zwykłym klocku, modnie wykończonym na zewnątrz i wewnątrz.
Restauracja składa się z jednej sali, przeszklonej wielkimi panoramicznymi szybami, a na środku usytuowany jest wielki bar.
Wystrój wnętrza w stylu Black & white. Biały bar i czarny sufit.
Na zewnątrz dla gości sporych rozmiarów ogródek udekorowany słupami i nitkami, imitującymi plantację chmielu, na których rozwieszono żarówki.
Most warzy 4 rodzaje piwa:
- 10 Desítka Pale Ale 3,9% - 34 kč za 0,4 l.
- 11 Jedenáctka Svĕtlá 4,6% - 27 / 39 kč
- 12 Dvanáctka Polotmavá - 30 / 42 kč
- 14 Čtrnáctka IPA - 35 kč za 0,3 l.
Wszystkie piwa bardzo dobre, żadnych zastrzeżeń.
Obsługa miła i fachowa.
Kelner zachwalał półciemną dwunastkę, która podobno zgarnęła główną nagrodę na jednym z konkursów piwowarskich.
Jak się wyraził podając ją do stołu: "Przyniosłem panu najlepsze piwo na świecie".
Mają firmowe szkło i podstawki.
Kuchnia zaczyna się od przystawek czeskiej klasyki (utopenec, hermelin, tatarak) a kończy na burgerach, żeberkach, oraz fish & chips.
Ceny umiarkowane. Przystawki od 85 do 165, dania główne od 180 do 240 kč.
Ja wybrałem tatara za 165 kč (na zdjęciu z piwem IPA).
Godziny otwarcia:
pon - czw 10:00 - 22:00
pią - sob 11:00 - 23:00
nie 11:00 - 22:00
Pierwszym był istniejący od 12 lat minipivovar Mostecký Kahan, a od zeszłego roku w centrum miasta działa nowy Minipivovar Most.
Browar znajduje się 800 metrów od przystanku tramwajowego Most 1. nám.
Lokal mieści się w pawilonie, takim zwykłym klocku, modnie wykończonym na zewnątrz i wewnątrz.
Restauracja składa się z jednej sali, przeszklonej wielkimi panoramicznymi szybami, a na środku usytuowany jest wielki bar.
Wystrój wnętrza w stylu Black & white. Biały bar i czarny sufit.
Na zewnątrz dla gości sporych rozmiarów ogródek udekorowany słupami i nitkami, imitującymi plantację chmielu, na których rozwieszono żarówki.
Most warzy 4 rodzaje piwa:
- 10 Desítka Pale Ale 3,9% - 34 kč za 0,4 l.
- 11 Jedenáctka Svĕtlá 4,6% - 27 / 39 kč
- 12 Dvanáctka Polotmavá - 30 / 42 kč
- 14 Čtrnáctka IPA - 35 kč za 0,3 l.
Wszystkie piwa bardzo dobre, żadnych zastrzeżeń.
Obsługa miła i fachowa.
Kelner zachwalał półciemną dwunastkę, która podobno zgarnęła główną nagrodę na jednym z konkursów piwowarskich.
Jak się wyraził podając ją do stołu: "Przyniosłem panu najlepsze piwo na świecie".
Mają firmowe szkło i podstawki.
Kuchnia zaczyna się od przystawek czeskiej klasyki (utopenec, hermelin, tatarak) a kończy na burgerach, żeberkach, oraz fish & chips.
Ceny umiarkowane. Przystawki od 85 do 165, dania główne od 180 do 240 kč.
Ja wybrałem tatara za 165 kč (na zdjęciu z piwem IPA).
Godziny otwarcia:
pon - czw 10:00 - 22:00
pią - sob 11:00 - 23:00
nie 11:00 - 22:00