Historia browaru sięga 2015 roku, właśnie wtedy to browar zaczął działać jako kontraktowy. Oczywiście była to sytuacja przejściowa, a właścicielom marzył się własny browar. Po zakupieniu budynku starego żłobka rozpoczęto jego remont, który w sumie trwa do dnia dzisiejszego .
A tak na poważnie to cześć browarna jest gotowa i browar warzy już od lutego zeszłego roku, natomiast remont owszem trwa, ale jest wykańczana część w której docelowo będzie działa firmowa restauracja. Kiedy ruszy? Właściciele chcieliby jak najszybciej, ale niestety wszystko opóźnia covid.
Myślę, że najszybciej ruszy, duży, zadaszony letni ogródek, ale i restauracja powinna być gotowa na sezon letni. Dzięki uprzejmości właściciela zwiedziliśmy przygraniczny browarek. Warzelnia to 2 tyś. gary, natomiast tysiąc litrowych tanków jest 14. Dodam, że na miejscu można zakupić piwa ma wynos w plastikowych butelkach.
Natomiast lanego piwa można napić się w ich firmowym pubie naprzeciwko dworca kolejowego. Niestety tego dnia z niewyjaśnionych przyczyn lokal nie został otwarty. Zresztą godziny jego otwarcia też są słabe, bo otwierają się dopiero od godziny 18.
Generalnie, to wieczorem cały Czeski Cieszyn wygląda jak wymarłe miasto.
Na całe szczęście mamy koło ratunkowe w po polskiej stronie i nazywa się ono Pizzeria U Trzech Braci: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ci#post1363442
Smaczna pizza, a na kranach dwa piwa:
-Světlý ležák 12° bardzo smaczna klasyka, aż chce się zamawiać kolejne, kolejne itd..
-India Ale Pale 14° j/w
Ceny to bodajże 12 zł. za 0.4l. Oprócz w/w piw miałem okazję spróbowania miodowej polotmavej 11-ki, oraz tej samej 11-ki z kotvicnikiem ( buzdyganek naziemny) , to takie zielsko na potencję. Oba piwa równie smaczne.
A tak na poważnie to cześć browarna jest gotowa i browar warzy już od lutego zeszłego roku, natomiast remont owszem trwa, ale jest wykańczana część w której docelowo będzie działa firmowa restauracja. Kiedy ruszy? Właściciele chcieliby jak najszybciej, ale niestety wszystko opóźnia covid.
Myślę, że najszybciej ruszy, duży, zadaszony letni ogródek, ale i restauracja powinna być gotowa na sezon letni. Dzięki uprzejmości właściciela zwiedziliśmy przygraniczny browarek. Warzelnia to 2 tyś. gary, natomiast tysiąc litrowych tanków jest 14. Dodam, że na miejscu można zakupić piwa ma wynos w plastikowych butelkach.
Natomiast lanego piwa można napić się w ich firmowym pubie naprzeciwko dworca kolejowego. Niestety tego dnia z niewyjaśnionych przyczyn lokal nie został otwarty. Zresztą godziny jego otwarcia też są słabe, bo otwierają się dopiero od godziny 18.
Generalnie, to wieczorem cały Czeski Cieszyn wygląda jak wymarłe miasto.
Na całe szczęście mamy koło ratunkowe w po polskiej stronie i nazywa się ono Pizzeria U Trzech Braci: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ci#post1363442
Smaczna pizza, a na kranach dwa piwa:
-Světlý ležák 12° bardzo smaczna klasyka, aż chce się zamawiać kolejne, kolejne itd..
-India Ale Pale 14° j/w
Ceny to bodajże 12 zł. za 0.4l. Oprócz w/w piw miałem okazję spróbowania miodowej polotmavej 11-ki, oraz tej samej 11-ki z kotvicnikiem ( buzdyganek naziemny) , to takie zielsko na potencję. Oba piwa równie smaczne.
Comment