Němčice 23, Rodinný pivovar Švihov

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1997

Němčice 23, Rodinný pivovar Švihov

Browar Švihov to rodzinny biznes otwarty w 2020 roku i działający w małej wiosce Němčice. Piwowarem jest holendrem i jego sztandarowym piwem jest Švihadlo (delikatny smak imbiru i ził)., przygotowywane według holenderskiej receptury z XIX wieku.
    Piwo w cenie 35 / 48 Kc, nie przepadam za takimi wynalazkami, a czas nas gonił, więc spróbowałem drugiego dostępnego w sobotę piwa, a była to tradycyjna jasna 11-ka Gulcak w cenie 28 / 38 Kc. Piwo smaczne, sesyjne. Nic dodać ,nic ująć.

Browar znajduje się w osobnym budynku, ale z powodu nieobecności właścicieli musiałem zadowolić się obejrzeniem jego skromniejszej części.
    W drugim budynku znajduje się mały klub piwny, a na drugim końcu sklep. Tam, piwa na wynos, miody, cukierki, i takie tam różne duperele.
    Nad piwiarnią i sklepem są pokoje gościnne. W związku z brakami kadrowymi, podczas naszej wizyty klub był jeszcze otwierany tylko od 12-18, ale podobno ma to się jak najszybciej zmienić.
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1997

Poza tym z butelki spróbowałem:
    - Sour Roast Bock- smaczne, ciekawe
    - Švihov Dubbel ocena jak powyżej
    Sorrki za przekręcenie nazwy jasnego piwa, prawidłowa nazwa to Gaucak

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Miřetice, Miřetice 49, Rodinný pivovar Vlčák
      heckler
      Na górce, praktycznie na końcu małej miejscowości Miřetice od 2018 roku działa malutki, rodzinny browarek Vlčák.
      Petr Vrabel, to właściciel i piwowar zarazem. W sobotę 18.06 akurat zastaliśmy go podczas gotowania jasnej 11- ki chmielonej zbiorami z własnego ogródka.
      Cały,
      ...
      2022-06-22, 05:32
    • dadek
      Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
      dadek
      Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
      2022-01-15, 03:06
    • heckler
      Praha, Římská 2135/45, Římská Pivovar
      heckler
      ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
      2024-12-30, 08:20
    • heckler
      Višňové, Višňové 148, Zmolský pivovar
      heckler
      Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
      Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
      Na szczęście ulica przy...
      2024-06-25, 08:09
    • darekd
      Zámecký pivovar Frýdlant, Albrecht Secret IPA 2020
      darekd
      Zámecký pivovar Frýdlant zniknął tu z nazwy, z boku etykiety widnieje Albrecht.
      Uwarzone w 2020 r.

Ekstr. 20%
      Alk. 10%

Na ecie wspominają że to "Archivni Imperial IPA" w stylu belgijskim

Aromat - słodka, ciężka biszkoptowa baza...
      2024-06-02, 23:50
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...