Czechy, Miřetice, Miřetice 49, Rodinný pivovar Vlčák

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1988

Czechy, Miřetice, Miřetice 49, Rodinný pivovar Vlčák

Na górce, praktycznie na końcu małej miejscowości Miřetice od 2018 roku działa malutki, rodzinny browarek Vlčák.
    Petr Vrabel, to właściciel i piwowar zarazem. W sobotę 18.06 akurat zastaliśmy go podczas gotowania jasnej 11- ki chmielonej zbiorami z własnego ogródka.
    Cały, malutki browarek mieści się w piwnicy domu jednorodzinnego. Warna ma około 150 litrów, a za ściana stoją cztery małe tanki. Taki, typowy domowy browarek, warzący piwo dla okolicznych smakoszy.
    Lanego piwa niestety nie spróbujemy nigdzie, produkcja mała, więc wszystko idzie w butelki.
    Nam udało się zakupić cztery rodzaje piwa:

- 10° Vlčák desítka , kurcze, w życiu bym nie odgadł, że to była 10-ka. Bardzo smaczne piwko.

- 11° Vlčák s beránkem, genialne , genialny napój. Gęste, treściwe, super.

- 12° Vlčák z Vídně opinia jak powyżej.

- ostatnim piwem była ipa, niestety butelka nie miała etykiety, a ja o parametry nie zapytałem.
    W tym przypadku sladkowi wyszło średnio, tzn. tragedii nie było, ale klasyka to jego domena i raczej na nich powinien skupić się miły gospodarz.

• heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1988

Pierwsze piwko to jasna 12-ka, drugie 11-ka.

Comment

• Latarnik
      Premium Lamplighter
      🥛🥛🥛🥛
      • 2004.06
      • 5035

Warto dopisać kod pocztowy bo to nie są jedyne Miřetice 49 w Czechach

5470 kapsli z wypitych piw
      874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
      "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
      https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
      Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
      https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

Przetwarzanie...