Czechy, Uherské Hradiště, Mariánské náměstí 78, Minipivovar Orlovna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1906

Czechy, Uherské Hradiště, Mariánské náměstí 78, Minipivovar Orlovna

W samym centrum UherskéHradiště od 2021 roku oficjalnie piwo zaczął warzyć MinipivovarOrlovna . Pomieszczenia po już nie istniejącej restauracji zaadaptowano na firmową knajpkę, a do tego zainwestowano w spory ogródek gdzie w cieniu firmowych parasoli, oraz majestatycznego platana możemy cieszyć się smakiem wybornego piwa.
    Browar Orlovna to drugi projekt pana Jaroslava Horehleď, który to jest jest właścicielem browaru w Slavicinie.
    Nie udało nam się zobaczyć instalacji, ale była sobota popołudniu, więc na wiele nie liczyłem.
    Budynek z instalacją znajduje się tuż przy knajpce. Obsługa lokalu to jedna młoda kelnerka i to w zupełności wystarcza.
    Pomimo soboty i ciepłego wieczora w lokalu pustki, a klientów można było policzyć na palcach jednej ręki.
    O dziwo lokal czynny jest codziennie od godziny 14 do, aż 24.

Natomiast na kranach zastaliśmy cztery piwa:

- Liďák 10-ka 32 Kc. smaczne piweczko

- Masaro 11-ka 32 Kc. bardzo smaczne piweczko, oj bardzo

- Fešák 12-ka niefiltrowana 35 Kc. klasyka, klasyk, aż chce się zamawiać kolejne, kolejne......... Bardzo dobre.

- Lambert polotmava 12-ka 35 Kc. smaczne, ale bez fajerwerków.

Piwa można również zakupić w litrowych plastikach. Bardzo fajna miejscówka z tanim i bardzo dobrym piwem.

Na zdjęciach: 12, 11, oraz polotmave. Wnętrze lokalu i widok na browar od strony ulicy.
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1906

Ogródek, oraz budynek browaru.

Comment

• heckler
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2012.09
      • 1906

Piweczka dalej bardzo smaczne i podrozały na 35 38 Kc. Wnętrze browaru, a w nim 1000 l. warzelnia, myjka, oraz trzy 2000 l. otwarte kadzie.
      Attached Files

Comment

• heckler
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2012.09
        • 1906

Dwa filtry, oraz pozostałe tank. Bardzo udana i smaczna wizyta
        Attached Files

Comment

• heckler
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2012.09
          • 1906

Cztery piwa na kranach:

- Liďák 10-ka 35 Kc. nie wiem co się podziało, ale tym razem piwa wypadły bardzo mizernie. O ile 10-ka jeszcze jako tako trzymała poziom, to pozostałe dwa jasne były do bani.

- Masaro 11-ka 35 Kc. Metalowy posmak ciut większy niż w w/w 10-ce.

- Fešák 12-ka niefiltrowana 38 Kc. Słodko, oj paskudnie

- Masaro 12-ka polotmava 38 Kc. odpuściłem.

na zdjęciu 10-ka.

Attached Files

Comment

• pebejot
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2010.01
            • 1566

Odwiedziłem w końcówce maja.
            W niepozornej kamienicy pod szyldem "Orlova" mieści się niezłe combo: browar, sklep firmowy, restauracja, cukiernia i pokoje noclegowe.
            Restauracja rzucona "na zapleczu", w trakcie mojej wizyty sala była pusta, ponieważ w ogródku koncertował jakiś Czeski bard, bynajmniej nie Nohavica

Do wyboru były tylko dwa piwa: Masaro 11 (na zdjęciu) i Fešák niefiltrowany 12.
            Ceny te same co z ostatniego wpisu hecklera, ale pozwolę nie zgodzić się, że Fešák jest słodko-paskudny.
            Piwo podawane w detykowanym do danego stylu piwa szkle z logotypem, są i podkładki.
            Na ząb wrzuciłem hermelina (75 kč).
            W sumie Orlova zaznacza się bardzo atrakcyjnymi cenami. Wypić duże piwo za 35 kč w Czechach to już naprawdę sztuka.
            Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
            X