Czechy, Šimanov 92, Stráž nad Nežárkou, Šimanovský korbel

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1996

Czechy, Šimanov 92, Stráž nad Nežárkou, Šimanovský korbel

Trzy kilometrowy spacerek przez las i jesteśmy w administracyjnej części Stráž, w przysiółku Šimanov. Tam pod dumną nazwą pivovar ukrywa się kontraktowiec. Šimanovský dvůr młyn i tartak koło Stráže nad Nežárkou leży w tuż przy rzece, oraz ścieżkach rowerowych..

Czynni są codziennie oprócz poniedziałku w godzinach od 12-20 i tylko w miesiącach lipiec-sierpień. W ciszy i spokoju, można by spędzić tam czas, można, ale piwko na które akurat trafiliśmy na pewno do tego nie zachęcało. Kontraktują w pobliskim browarze
    Žumberk.
    Tam piwa były wyśmienite, a tu ....cóż, próbowałem tylko jednego, a warzą trzy rodzaje, może pozostałe bywają lepsze.

- Šimanovská 11° – jasny lager
    - Hrábenka 14° – ciemny speciał
    - Chlorella 12° – specjalność zakładu piwo z algami, Taki potworek, ciężko pijalny. 35 / 53 Kc.

Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez heckler; 2022-08-23, 11:27.

Related Topics

Collapse

• bastion
    Łotwa, Cesis, Skolas Iela 6, Trimpus Craft Brewery.
    bastion
    Cesis, podobnie jak pobliska Sigulda są obowiązkowym punktem na trasie zwiedzania Łotwy. Niewielka starówka na której niespieszno toczy się życie ma swój urok, ale i tak każdy idzie w stronę zamku, który jest największą atrakcją tego miasteczka.
    Dominantą rynku jest spory gotycki...
    2023-10-13, 18:44
  • karol1000
    Czechy, Žumberk 15, Pivovar Žumberk / Žumberk 24, Penzion Marie
    karol1000
    Opisuję właściwie 2 miejsca za jednym razem.
    Žumberk to wioska na południu Czech, położona w okolicach niezliczonych jezior. We wiosce znajdziemy właściwie tylko kościół, małą twierdzę, pensjonat i browar.

W pensjonacie Maria oprócz piw z Budvaru możemy napić...
    2013-06-30, 20:21
  • heckler
    Czechy, Nové Hrady 143, Pivovar Zevlův Mlýn
    heckler
    Nové Hrady to kolejne na naszej trasie położone tuż przy Austriackiej granicy miasteczko. W małym, ładnym i niespełna trzy tysięcznym mieście można zwiedzić sobie skromny, ale ładny zamek, pałac, a natomiast dla wolących dziką przyrodę polecam spacer, a najlepiej wsiąść na rower i...
    2019-06-06, 06:35
  • heckler
    Słowenia, Kobarid, Gregorčičeva 32, Pivovarna FEO [zamknięte?]
    heckler
    Pogoda dopisała i dzięki temu nasza wyprawa rowerowa doszła do skutku. Na początku eskapady błąkaliśmy się dwa dni we Włoszech w okolicach Cortina d'Ampezzo, a następnie w dniach 16-19.09 byliśmy już na Słowenii w pięknie położonym u stóp Alp Julijskich miasteczku Kobarid. Po Słoweńskich...
    2018-09-27, 11:21
  • Rezor
    Zakwaszenie piwa podczas wysładzania
    Rezor
    Witam,
    Ostatnio uwarzyłem naprawdę dobrego rye stouta z zestawu autorskiego. Tak mi i znajomym przypadł do gustu, że postanowiłem uwarzyć po raz drugi. Ponieważ filtraca tak gęstego zacieru jest dość pracochłonna poprzednim razem podgrzewałem 2 litry wody w osobnych garach. zlewałem...
    2018-08-21, 10:17
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...