Czechy, Černá , Černá 139, Pivovar Černá

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1996

Czechy, Černá , Černá 139, Pivovar Černá

Jiří Pešek to kolejny domowy piwowar, który zrealizował swoje marzenia o własnym browarze. Wraz z żona Ivaną w malutkiej wsi Černá od stycznia tego roku prowadzą browar. Browarek mieści się na parterze w nowo wybudowanego domu .
    Dom wielofunkcyjny, oprócz browaru odbywają się tam np. zajęcia z jogi. Tuż przed wejściem stoi mała ława gdzie można napić się pysznego piwka.
    W środku do dyspozycji gości jest mała salka, ale niestety na kranie susza, akurat nic nie było podpięte.
    Najwidoczniej chętnych brak i piwo podpina się na jakieś eventy. Na szczęście można piwa mogliśmy zakupić na wynos.
    Rozlewane są do 2 i 1 litrowego plastiku. W browarze warzone są tylko dwa rodzaje piwa:

- Vincek jasna 11-ka. Cóż, pomimo, że z plastiku to piwowarowi należą się wielkie brawa i to na stojąco. Genialna klasyka, aż żałuję, że tak mało zakupiłem

- Vašekpolotmava 12-ka. Smaczne, ale 11-ka wymiata

Dzięki miłej gospodyni mieliśmy okazje na szybkie zwiedzenie malutkiego browarku.
    Attached Files
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1996

Genialne piwka
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Czechy, Praha, Římská 2135/45, Římská Pivovar
      heckler
      ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
      2024-12-30, 08:20
    • heckler
      Czechy, Višňové, Višňové 148, Zmolský pivovar
      heckler
      Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
      Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
      Na szczęście ulica przy...
      2024-06-25, 08:09
    • darekd
      Zámecký pivovar Frýdlant, Albrecht Secret IPA 2020
      darekd
      Zámecký pivovar Frýdlant zniknął tu z nazwy, z boku etykiety widnieje Albrecht.
      Uwarzone w 2020 r.

Ekstr. 20%
      Alk. 10%

Na ecie wspominają że to "Archivni Imperial IPA" w stylu belgijskim

Aromat - słodka, ciężka biszkoptowa baza...
      2024-06-02, 23:50
    • heckler
      2018.10.12-13, Czechy, Ostrava-Karolina, Oktobeerfest
      heckler
      W dniach 12-13.10 w dzielnicy Ostravy Karolina przed dużym centrum handlowym Nová Karolina odbyła się kolejna piwna impreza w tym mieście o nazwie Oktobeerfest.
      Lato w tym roku nie dawało za wygraną i grzech było nie skorzystać z odbywającej się w pobliżu imprezy. W ciepłe, sobotnie...
      2018-10-26, 05:44
    • heckler
      Czechy, Praha-Malá Strana, Karmelitská 373/25, Pivovar Mikuláš
      heckler
      Pierwsze podejście do browaru Mikuláš zrobiłem w zeszłym roku. Tuż przed otwarciem lokalu odbyłem rozmowę z panią krzątającą się przy stolikach na zewnątrz. Okazało się, że browaru nie można zobaczyć, bo po prostu piwa tu jeszcze nie warzą. Owszem instalacja jest, pozwolenia tez,...
      2025-01-02, 07:46
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...