Czechy, Brno, Dominikánská 342/15, Pivovarský dům Poupě

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1907

Czechy, Brno, Dominikánská 342/15, Pivovarský dům Poupě

Pierwszy raz zawitałem tam w sierpniu ubiegłego roku. Faktem jest, że browar działał już od czerwca 2022, ale oficjalne otwarcie wraz z otwarciem pierwszej uwarzonej na miejscu beczki miało miejsce dopiero we wrześniu.
    Od czerwca do początku września w restauracji sprzedawano piwo wyłącznie z browaru Dalešice, co nie jest przypadkowe, gdyż są to ci sami właściciele.

Sam lokal jest wręcz ogromny, zajmujący parter czterech kamienic. Ładny, nowoczesny styl ciekawie przeplatany wstawkami w stylu ,old,.
    Po stronie lewej znajduje się duża kuchnia, gdzie sami wybieramy potrawy. Po środku stoi bar za którym jest warzelnia, a obok cztery tanki wyszynkowe.
    Na kocu znajduje się mniejsza, w porównaniu do tej ogromnej prawie kameralna salka z widokiem na ulicę.
    Na dziedzińcu, latem zapewne otworzą ogródek piwny.
    Obsługa w lokalu jest troszkę inna niż w innych lokalach i tak wchodząc do lokalu zaraz przy drzwiach siedzą dwie kelnerki i rozdają podłużne karteczki z mnóstwem pozycji i okienek do odhaczenia np. podczas zaopatrywania się przy bemarach kuchennych. Tak troszkę jak w Ikei .
    Na szczęście piwo do stolików roznoszą już kelnerzy, ale za całość płacimy przy wyjściu panią które owe karteczki rozdają. Takie panie cuda

Tym razem na kranach było sześć piw z czego cztery, górniaki uwarzone zostały na miejscu, a pozostałe to produkcja z browaru Dalešice.

- Poupětův Angličan New England IPA 14 -ka w cenie 69 Kc za 0.33l.

- West Coast IPA 15- ka w cenie 52 Kc. za 0.33l.

- Poupětův Američan American Pale Ale 12-ka w cenie 52 Kc. za 0.33l.

Całkiem przyjemne piwka, niestety cena .....

Dalešice :

- Hořká 12- ka extra hořký ležák 45/56 Kc smaczne

- Dalešická tanková 11-ka světlý ležák 42/52 Kc pychota

- Fledermaus 13- ka tmavé 45/56 Kc. Niestety nie skosztowałem

Widok z ulicy, oraz wnętrze lokalu.
    Attached Files
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1907

Piwka w kolejności opisu:
    Attached Files

Comment

• heckler
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2012.09
      • 1907

Fledermaus 13- ka tmavé, oraz jasna 11-ka-klasyka
      Stout- Carske Poupe 19-ka za 75 Kc., oraz New England IPA - Vermont od Poupete 15-ka za 62 Kc.
      Jest smacznie
      Attached Files

Comment

• jacekwerner
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 2852

Po odwiedzinach w dniu 06.01 konkluzja jest jedna - lokal nadal trzyma dobry piwny poziom . Američan, Smash APA i Double IPA smaczne, a na szczególne wyróżnienie zasługuje Poupětův Stout 12° - treściwy i aromatyczny. Koncept z wybieraniem potraw z lady nie bardzo do mnie przemawia, ale uczciwie przyznaję że kanapeczka z mięskiem bardzo mi smakowała.
        Ochotnicza Straż Piwna
        BAZA = 7446

Comment

• heckler
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2012.09
          • 1907

Trzy piwa z Dalešic:

- Osvald 10-ka 44/39 Kc.
          - 11-ka cena j/w
          - Majova 13-ka 53/64 Kc.

Poupe:

- Sour Ale Malina 9-ka 69/89 Kc.
          - West Coast Ipa 15-ka cena j/w
          - Smoked Porter 17-ka 49 za 0.2 !! i 109 za 0.5l.

W lokalu pustawo, system karteczek wręczanych przy wejściu jeszcze się nie znudził, a piwa? Jest ok, ale poprzednio tak jakoś bardziej mi smakowały

Comment

Przetwarzanie...
          X