Mała miejscowość Dolní Lhota koło Blanska, to kolejne miejsce gdzie usadowił się mały browarek. Pomysł jego otwarcia narodził się już w 2019 roku i miał być remedium na ożywienie restauracji. Chyba słabo się to udało, gdyż restauracja jest zamknięta i nie wiadomo kiedy ruszy.
Obecnie piwo oferowane jest tylko w sprzedaży na wynos i są to cztery rodzaje:
- Medovy svetla 12-ka. Ja tam miodu w tym piwie nie wyczułem. Gdyby nie etykieta, to pomyślałbym, że to takie przeciętne jasne pełne.
- Stárek 12- ka półciemny lager. Kolejny średniak
- Tovaryš 11-ka světlý ležák. Chyba najsmaczniejsze
- Sekerník 13-ka IPL. Fujjj Porazka.
Browarek jest mały, 500 litrową warzelnię ustawiono w sali restauracyjnej, natomiast 6 x 1000 litrowych tanków, oraz 2 x 1000 litrowe CK stanęły w sąsiednim budynku dawnej elektrowni wodnej. Mili ludzie, fajna miejscówka, ale piwko do poprawy
Obecnie piwo oferowane jest tylko w sprzedaży na wynos i są to cztery rodzaje:
- Medovy svetla 12-ka. Ja tam miodu w tym piwie nie wyczułem. Gdyby nie etykieta, to pomyślałbym, że to takie przeciętne jasne pełne.
- Stárek 12- ka półciemny lager. Kolejny średniak
- Tovaryš 11-ka světlý ležák. Chyba najsmaczniejsze
- Sekerník 13-ka IPL. Fujjj Porazka.
Browarek jest mały, 500 litrową warzelnię ustawiono w sali restauracyjnej, natomiast 6 x 1000 litrowych tanków, oraz 2 x 1000 litrowe CK stanęły w sąsiednim budynku dawnej elektrowni wodnej. Mili ludzie, fajna miejscówka, ale piwko do poprawy
Comment