Czechy, Znojmo, Dvořákova 1595/6, Pivovar U Šneka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1906

Czechy, Znojmo, Dvořákova 1595/6, Pivovar U Šneka

Browar zmienił swoją siedzibę i został przeniesiony na ulicę Dvořákova 1595/6. Tam sąsiaduje z pensjonatem i restauracją Victoria.
    Warzelnia ta sama, tanków jest 9, a o dziwo do 3 skurczyła się otwarta fermentacja. Piwa dalej napijemy się na rynku w piwiarni u Šneka gdzie wali stęchlizną, lub w restauracji Victoria, gdzie dodatkowo jest przytulny, częściowo zadaszony letni ogródek. Również tam można zakupić piwa na wynos w 1 l. plastiku. Z plastiku próbowałem jasnej 12-k i letnie mango. Piwa przyzwoite wypite ze smakiem, natomiast na kranach były trzy piwa:

- 10-ka 42 Kc.

- jasna 11-ka 45 Kc. Myślę, że jakość w/w piw uległa poprawie, szału nie ma, ale jedno, dwa spokojnie można wchłonąć

- Snail ALE Ananas - Kokos za 65 Kc. Nikt się nie zdecydował

Warzelnia, tanki, pan sladek-otwarte kadzie, myjka, magazynek śrutownik.
    Attached Files
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1906

Pensjonat-restauracja po lewej, a po prawej widoczny dach browaru, restauracja i browar, wnętrze, bar, oraz 10-ka i 11-ka.
    Attached Files

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19261

To trzeba było założyć nowy wątek, a ten zamknąć, skoro już nie działa pod tym adresem.

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Heh, nocowałem tam kilka dni podczas wakacyjnej peregrynacji po Czechach w 2017 Wtedy serwowano tam piwa z Bitova. Kto by pomyślał, że wybrałem sobie obiekt przyszłego browaru...

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• heckler
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2012.09
          • 1906

Jest powód, by zrobić powtórkę

Comment

Przetwarzanie...
          X