Černilov, Černilov 350, Pivovar Gryf

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1997

Černilov, Černilov 350, Pivovar Gryf

Černilov to gmina w Czechach, w powiecie Hradec Králové i to tam w kwietniu 2022 roku został otwarty browar Gryf. Właścicielem i sladkiem zarazem jest sympatyczny, były piwowar domowy Robert Čáp.

Browar mieści się w byłym, przebudowanym garażu na prywatnej posesji, gdzie również stoi dom Roberta. Spodziewałem się małego, przydomowego browarku, a tymczasem jest grubo. Warzelnia ma 1000 l., a w chłodni stoi pięć 2000 l. tanków. Całkiem sporo jak na browar, który nie ma własnego wyszynku, ba nawet stronki web niema. Warzone są trzy piwa:

- Jasna 11-ka

- Jasna 12-ka

- Ciemna 12-ka

Wszystkie trzy piwka to prawdziwy majstersztyk sztuki piwowarskiej pod postacią ,czeskiej klasyki,. Pomimo tego, że zostały zakupione na wynos w litrowych pet-kach - (90 Kc.) to wszystkie piwa bardzo nam smakowały.
    Mam nadzieję, że kiedyś będę miał możliwość i przyjemność spróbowania lanych piwek z pod ręki sympatycznego piwowara - Roberta.

Budynek w którym mieści się browar, chłodnia, tanki, warzelnia.
    Attached Files
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1997

Piwka w kolejności opisu., rodzinny dom, za którym stoi browar.
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • heckler
      Višňové, Višňové 148, Zmolský pivovar
      heckler
      Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
      Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
      Na szczęście ulica przy...
      2024-06-25, 08:09
    • heckler
      Praga-Dolní Měcholupy, Ke Slatinám 117/16, Pivovar Panaczech
      heckler
      Praha-Dolní Měcholupy to kolejna dzielnica w której działa browar. Krótka, piesza wycieczka z browaru Vik i meldujemy się pod browarem. W sumie to pod budynkiem gdzie jeszcze stoi 1500l warzelnia, czyli na ulicy Pod hřištěm. Krótka rozmowa z zajętym warzeniem sladkiem, szybkie foto ciasnego...
      2023-07-25, 09:37
    • heckler
      Sosnová, Sosnová 66, Pivovar 66
      heckler
      Mała mieścina Sosnová liczy niespełna 700 mieszkańców i graniczy z bardziej rozpoznawalnym, większym miastem Česká Lípa.

To właśnie tu dwóch przyjaciół Milan Zelenka, oraz Michal Charvát postanowili otworzyć własny browar, a na jego siedzibę wybrali stary, od jakiegoś...
      2025-01-17, 10:05
    • heckler
      Rozstání-Moravská Třebová, Rozstání 31, Pivovar Mlejn
      heckler
      Mlejn, to kolejny ,wiejski, browarek, który powstał na skraju malutkiej wioski Rozstání oddalonej o niespełna osiem kilometrów od Moravská Třebová. Browar zajmuje część kompleksu starego młyna, który stoi tuż przy drodze, zaraz za torami kolejowymi i u podnóża górki Doubravice....
      2023-08-30, 08:11
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...