Matuškowa rodzina rozwija się o nowe przedsięwzięcia. Praski Automat to takie połączenie bufetu i multitapu w jednym. Dodatkowo w piwnicy stoi mała instalacyjka piwowarska do warzenia piwa przez i na zlecenie gości oraz na próbne warki Matuški. Piwa te nie trafiają do sprzedaży, więc nie jest to jako taki brewpub.
Lokalizacja blisko stacji metra linii A - Hradčanská
Jeśli ktoś lubi klimat baru mlecznego w bufetowym stylu i do tego chce machnąć sobie krafta od Matuški lub zaprzyjaźnionego browaru z jednego z 10 kranów, to będzie się czuł dobrze. Czy mi pasuje do dobrego piwa hałas odbijający się od wykaflowanych powierzchni, wielkich okien i pustych ścian ? No niekoniecznie. Ale jestem 40+
za kilka plasterkow kielbasy z własnej wędzarni i dwa mazy musztardy i keczupu machnętych prosto na papier rzucony na tackę bufetową zapłacimy ok. 100CK.
Przed lokalem pewnie jest przyjemniejsza atmosfera, kilka stolików było ciągle obsadzone.
Piwa w bardzo dobrej kondycji. 70-90 CK za 0,4l. Są też litrowe pojemności.
No ogólnie nie mój klimat.
Godziny otwarcia
pon-pt 11-00
sob 12-00
Niedz. 12-22
fb
mapka
Lokalizacja blisko stacji metra linii A - Hradčanská
Jeśli ktoś lubi klimat baru mlecznego w bufetowym stylu i do tego chce machnąć sobie krafta od Matuški lub zaprzyjaźnionego browaru z jednego z 10 kranów, to będzie się czuł dobrze. Czy mi pasuje do dobrego piwa hałas odbijający się od wykaflowanych powierzchni, wielkich okien i pustych ścian ? No niekoniecznie. Ale jestem 40+
za kilka plasterkow kielbasy z własnej wędzarni i dwa mazy musztardy i keczupu machnętych prosto na papier rzucony na tackę bufetową zapłacimy ok. 100CK.
Przed lokalem pewnie jest przyjemniejsza atmosfera, kilka stolików było ciągle obsadzone.
Piwa w bardzo dobrej kondycji. 70-90 CK za 0,4l. Są też litrowe pojemności.
No ogólnie nie mój klimat.
Godziny otwarcia
pon-pt 11-00
sob 12-00
Niedz. 12-22
fb
mapka
Comment