Czechy, Brno, Křenová 291, Schrott

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23932

Czechy, Brno, Křenová 291, Schrott

Fajna miejscówka z długą historią niedaleko dworca głównego mieszcząca się w budynku starej fabryczki armatury sanitarnej Vaclava Jiranka. W klimacie industrialnym, można by rzec steampunkowym, oddającym idealnie historyczny charakter tego miejsca. Ciemna, klimatyczna, podłużna sala główna, bar po prawej z mniejszą salką. Sala główna ma miejsce na małą scenkę koncertową.

Lokal ma też własny browarek kontraktrowy i serwuje piwa z kilku browarów. Ma też wybór przekąsek typu nakladany hermelin w kilku odsłonach (były chwalone przez współpijców). Obsługa jak najbardziej w porządku, czuwająca żeby nie było pusto w kuflach.

Czynne codziennie, w sobotni wieczór po 22, lokal pełen, gwarny.
    poniedziałek - sobota - 15:00–01:00
    niedziela - 15:00–00:00​

niech tam Ojciec uzupełni co na kranch grali i za ile.

Schrott je industriální bar v centru Brna, kde čepují vlastní piva - Velbloud, Kalahari a Helles Bells. Pravidelně se zde pořádají koncerty a výstavy.

mapy

FB
    Schrott, Brno. 3228 osób lubi to · 27 osób mówi o tym · 1803 użytkowników tu było. bar/pub/club/gallery/steam/punk/industrial
    Last edited by ART; 2024-01-13, 11:09.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • jacekwerner
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 2852

Za ile to nie napiszę, bo ni pamintom ... (nie sfociłem tablicy, cen tez nie zapisałem) ale skosztowaliśmy trzech piw ze Schrott Brewing Company : Pils 11°, Velbloud (APA 12°) i Gose 11° a także Horse Heaven (NEIPA 16° kloperacja czesko-słowacka Thrills i Unorthodox) - wszystkie bardzo dobre i to był idealny początek naszej Brneńskiej perygrynacji .
    Ochotnicza Straż Piwna
    BAZA = 7446

Comment

Przetwarzanie...
    X