Czechy, Karvina

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • celt_birofil
    † 2017 Piwosz w Raju
    • 2001.09
    • 4470

Czechy, Karvina

Pół godziny jazdy autobusem z Czeskiego Cieszyna (bilet 2 KC)

Urolkiwy ryneczek - ratusz, zamek i równie urokliwe lokale z

Restauracja - Pizzeria VANILI
    Wbrew nazwie w wystroju dominuje "chińszczyzna", ale z umiarem. Dla spragnionych
    Kelt Stout - 32 kC/0,4 l
    Velvet - 25 kC/0,4 l

Restauracja BARON
    rzadko obecne na tym terenie:
    Zubr i Holba w cenie - 15 kC / 9 kC

U Kasny
    Tym razem kawiarnia. Doskonała kawa z babką piaskową.
    Z beczki Staropramen
    Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • pebejot
    Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
    pebejot
    Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
    Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
    Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
    2025-01-04, 11:17
  • ART
    Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
    ART
    Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
    2024-03-24, 13:22
  • ART
    Czechy - stawki podatku VAT na piwo
    ART
    Jesteśmy w wyszynku Twinberga. Piwa zaje*. Jedzenie też. Kilka piwek zamówionych i coś do jedzenia w międzyczasie. Na zakończenie dostajemy paragon jak w załączniku. Ostatnia pozycja tu butelka na wynos. Reszta piw była lana (lub taka była sugestia na tablicy )

No... Straszny...
    2023-08-25, 06:46
  • ART
    2025.01.25 - Czechy, Liberec, Liberecky IPA Festivalek No 11
    ART
    W sobotę, 25 stycznia od godz. 11:00 liberecki Azyl Pivni Bar zaprasza na 11. IPA Festivalek.

Byłem na dwóch edycjach i ze dwa razy bez okazji - zawsze było klimatycznie i piwnie smacznie.

Zapowiadają serwowanie ponad 130 różnej maści IP na trzech piętrach lokalu....
    Start
    2025-01-25
    Koniec
    2025-01-25
    Adres
    Liberec, Široká 302, Azyl Pivni Bar
    2024-10-31, 20:30
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...