Spenetrowałem to miasto z kronikarskiego obowiązku i szczerze powiedziawszy, rozczarowałem się skromną ilością piwnych przybytków. Poza tym miasto leży na dwu brzegach rzeki i jest bardzo rozległe tak, że miałem sporo kilometrów w nogach. Ponieważ w pobliskich Noszowicach znajduje się browar Radegast, piwo to dominuje w lokalach we F-M.
Ale do rzeczy, idąć od dworca w stronę centrum Mistka:
Restauracja - Pizzeria "DA CAPO"
Ciekawy wystrój, dużo surowego drewna i kamienia.
lany Budveiser - 21 kC
Restauracja - Pizzeria Quatro
- lane: Velvet - 25 kC / Pilsner Urquell - 20 kC
- butelkowe Velkopopovicky Kozel (20 kC), Staropramen Milenium (25 kC), Heineken (50 kC)
HERMA BAR BONVER
na piętrze pawilonu handlowego; 2 stoły bilardowe, kilka tzw. gier losowych, przy barze sino od dymu
piwo lane :
- Radegast Premium 14 kC
- Radegast Triumf 11 kC
- Senkyr Original 9,50 kC. Tak, to nie pomyłka. Trafiłem na promocję. Dla mnie Senkyr to absolutna tajemnica. Na wafelku nie było żadnej informacji "naprowadzającej" na browar. Jeśli chodzi o walory smakowe, krótko - całkiem, całkiem.
Restauracja "U Regenta"
jedyny lokal we Frydku, jaki rozpracowałem. Mało atrakcyjne wejście, od podwórka, drzwi obklejone różnymi dziwactwami. Wnętrze rekompensuje pierwsze wrażenie. Firmowy wystrój Budveisera - stare grafiki, reklamy (np. na tle piramid w Egipcie )
i takież piwo.
Najbardziej mnie zaskoczył (niemile oczywiście) brak lokali na obu rynkach we Frydku i w Mistku. Jak na Czechy, spore zaskoczenie.
I to by było na tyle - ja tam byłem, kilka piw wypiłem a o tym co widziałem, Wam opowiedziałem.
Ale do rzeczy, idąć od dworca w stronę centrum Mistka:
Restauracja - Pizzeria "DA CAPO"
Ciekawy wystrój, dużo surowego drewna i kamienia.
lany Budveiser - 21 kC
Restauracja - Pizzeria Quatro
- lane: Velvet - 25 kC / Pilsner Urquell - 20 kC
- butelkowe Velkopopovicky Kozel (20 kC), Staropramen Milenium (25 kC), Heineken (50 kC)
HERMA BAR BONVER
na piętrze pawilonu handlowego; 2 stoły bilardowe, kilka tzw. gier losowych, przy barze sino od dymu
piwo lane :
- Radegast Premium 14 kC
- Radegast Triumf 11 kC
- Senkyr Original 9,50 kC. Tak, to nie pomyłka. Trafiłem na promocję. Dla mnie Senkyr to absolutna tajemnica. Na wafelku nie było żadnej informacji "naprowadzającej" na browar. Jeśli chodzi o walory smakowe, krótko - całkiem, całkiem.
Restauracja "U Regenta"
jedyny lokal we Frydku, jaki rozpracowałem. Mało atrakcyjne wejście, od podwórka, drzwi obklejone różnymi dziwactwami. Wnętrze rekompensuje pierwsze wrażenie. Firmowy wystrój Budveisera - stare grafiki, reklamy (np. na tle piramid w Egipcie )
i takież piwo.
Najbardziej mnie zaskoczył (niemile oczywiście) brak lokali na obu rynkach we Frydku i w Mistku. Jak na Czechy, spore zaskoczenie.
I to by było na tyle - ja tam byłem, kilka piw wypiłem a o tym co widziałem, Wam opowiedziałem.
Comment