Rajec - Jestrebi, Namesti Míru 82, Pensjonat Kopecek
Rajec-Jestrebni powiat Blansko, pensionat Kopecek. Na dole są pijwlnia piwa, barek i restauracja. Serwują lokalne piwa i Pilsnera. Można dobrze zjeść. W pijalnii telewizja z sportowymi kanałami.
Ja dalej czekam z uporem żeby rotmistrz mi odpowiedział w jaki to państwie, skoro nie był tak miły i nie umieścił tego w tytule. Chyba, że sam nie wie, to też niech napisze. A i apropo lokalnych piw tez by było miło jakby napisał jakie.
Blansko (niem. Blanz) to miasto w Czechach, w kraju południowomorawskim, nad Svitavą (dorzecze Morawy). Około 21 tys. mieszkańców.
Czas tak szybko płynie, mnie również, że sibarh nie zauważył iż nie istnieje państwo Czechosłowacja.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rotmistrz
Rajec-Jestrebni powiat Blansko, pensionat Kopecek. Na dole są pijwlnia piwa, barek i restauracja. Serwują lokalne piwa i Pilsnera. Można dobrze zjeść. W pijalnii telewizja z sportowymi kanałami.
Miejsce zapewne fantastyczne ale pisz Waść jaśniej tak aby każdy tam dotarł bo to co napisałeś powyżej g... warte !
Chłopcy mnie naprawdę nie chodziło o wasze wyjaśnienia, gdzie leży Blansko (wiedziałam), a nawet gdybym nie wiedziała, to sprawdziłabym sobie w necie. Chciałam uświadomić rotmistrzowi, że w tym dziale istnieją pewne zasady budowania tematów i należy ich przestrzegać. Bo jak pisałam wprost o zasadach działu Piwo Gdzie to nie docierało.
A tak popsuliście grę
Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2005-12-17, 23:30.
Warzenie piwa w browarze Born zaczęło się we wrześniu 2019 roku. Wcześniej przez prawie 2 lata trwały prace mające na celu uporządkowanie i pogłębienie starych piwnic dawnej szklarskiej manufaktury oraz przystosowanie ich do funkcji leżakowni. Natomiast restauracja pachnie jeszcze nowością...
U podnóża małej, ale dumnie brzmiącej z nazwy górki Velký Blaník (638 m) rozpościera się widok na małą mieścinę Louňovice pod Blaníkem. Już w 1350 roku w miasteczku powstał i warzył piwo klasztorny browar, tak więc tradycje piwowarskie mieścina ma zacne.
Comment