Czechy, Štramberk, Náměstí 5, Mestsky Pivovar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kogra
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.03
    • 139

Dzięki za info.

Comment

• skandal
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.05
      • 1439

Gospoda była tego wieczoru prawie pusta. Fajne miejsce, pewnie szczególnie latem. Ale teraz przynajmniej nie ma tłoku. W środku bardzo ładnie urządone. Niestety nie przygotowałem się informacyjnie i nie wiedziałem że warto zobaczyć piwnice. Zamówiliśmy gulasz i tmave. Samo piwo mnie nie zachwyciło, totalnie bez polotu. Ale za to były podstawki, dla mnie nowy wzór i świetny gulasz.
      Attached Files

Comment

• docent
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 5205

24 i 25 maja browar będzie świętował swoje trzecie urodziny. Z piwnych atrakcji zapowiedziano degustację specjalnie uwarzonego na tę okazję piwa śliwkowego oraz możliwość spróbowania ciemnego piwa z Letohrádku. Szczegóły imprezy:
        Last edited by docent; 2008-05-16, 11:15.
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Michal28
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2008.06
          • 58

trubac

Witam,

Jeźdze regularnie do stramberku, gdyż piwa lepszego jeszcze na świecie nie znalazłem.
          Rzadko ostatnio są dostępne piwa butelkowe.
          p.s. trubac już kosztuje 25 koron, ale naprawdę warto.

Comment

• Michal28
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2008.06
            • 58

No to chyba się spotkamy, bo ja również zawsze jeźdzę na święto piwa.
            Oprócz ciemnego i jasnego jestr zawsze trubacz śliwkowy (28 czk),
            a także inne browary z regionu: koniczek, hukvaldy, freudove, qasek, slezak.
            W tym roku piwo z kozlovic będzie debiutowało.

Comment

• Gringo
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2007.07
              • 2160

Trubač jasny był genialny, porządnie nachmielone piwo z piękną wysoką sprężystą pianą.
              Cieme pite jako drugie nie zachwyciło mnie, ot ciemniaczek. Muszę się tam wybrać w lecie gdyż wczoraj była mgła ograniczająca widoczność do max 100 metrów.

Na rynku tuż brzy browarze, sprzedawane są wspomniane wyżej "Štramberské uši", które mają ciekawą XIII wieczną legendę.

Comment

• woosaa
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2005.07
                • 1553

Ja "byłem wozem" i "skosztowałem" tylko jedno-jasne(27 Kc).Wypiłem lecz bez rewelacji.Liczyłem na tradycyjna dobrą czeską goryczkę i się trochę rozczarowałem.Lokal zrobił pozytywne wrażenie,z tarasu ładny widok na ryneczek i "trubę".
                mb WOS

Comment

• Alexanderfeld
                  • 2009.08
                  • 173

Krótka wizyta w Stramberku na zakończenie objazdu wokół Morawsko-Ślaskich Beskidów. Jasny Trubacz już niestety po 29 kcz. Widać , że sezon powoli się rozkręca to i okazja do podwyższenia ceny jest dobra. Sobotnia pogoda wygoniła wszystkich turystów do przyrestauracyjnych ogródków, bo zarówno w Mestskym Pivovarze jak i w pobliskim hotelu Sipka wnętrza lokalów, w przeciwieństwie do wspomnianych ogródków, świeciły pustkami. Piwko w mojej opinii trzyma swoją styl klasycznej, mocno goryczkowej, czeskiej 12tki. A konsumowane w tak przepięknym miasteczku jak Stramberk tylko przydaje mu walorów.

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

No to zamknięta, czy możesz wypić?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• MLT
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.12
                      • 1047

Byłem tam dwa tygodnie temu. Na pewno na wynos sprzedają jako swoje piwa z Kozlovic (sam tego doświadczyłem, niestety byłem zmotoryzowany). W Kozlovicach od miłej pani usłyszałem, że biorą od nich piwa w petach, a to co sprzedają na miejscu sami warzą. Ale kto to wie jak to naprawdę jest.

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

No cóż - jedna firma, to widocznie tną koszty, wykorzystując lepiej swoje moce.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

A propo Koprzywnicy, to na slavnosti w Bohuminie ponoć pojawił się z zaświatów Chacharek. Widać Czesi to lepsze cwaniaki niż by się nam wydawało. Kombinują lepiej niż nasza nacja.

Comment

• breslauer85
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2011.02
                            • 23

Festiwal piwa w Sztramberku - 1. września 2012

Już nie mogę się doczekać.

ŠTRAMBERSKÉ PIVNÍ SLAVNOSTI

1. září 2012 od 10. hodin před Městským pivovarem Štramberk

Na znalce piva, labužníky i na ty, kteří chtějí zkusit netradiční chutě, bude čekat dvacítka piv řady regionálních pivovarů
                            kvasnicové – nefiltrované – nepasterizované – ovocné

Bohaté občerstvení po celý den, živá hudba a řada dalších atrakcí

Jste srdečně zváni

Comment

• Tomi45
                              • 2011.07
                              • 165

Dobrze że tu zajrzałem. No i natychmiast zarezerwowałem hotel na 01-02.09. ))

Comment

• Tomi45
                                • 2011.07
                                • 165

Jedziemy większą grupą - z żonami i dzieciakami - tak było najłatwiej załatwić. A poza tym - cena hotelu tam a w Polsce to dwie różne sprawy .

Comment

Przetwarzanie...
                                X