Dzięki za info.
Czechy, Štramberk, Náměstí 5, Mestsky Pivovar
Collapse
X
-
Gospoda była tego wieczoru prawie pusta. Fajne miejsce, pewnie szczególnie latem. Ale teraz przynajmniej nie ma tłoku. W środku bardzo ładnie urządone. Niestety nie przygotowałem się informacyjnie i nie wiedziałem że warto zobaczyć piwnice. Zamówiliśmy gulasz i tmave. Samo piwo mnie nie zachwyciło, totalnie bez polotu. Ale za to były podstawki, dla mnie nowy wzór i świetny gulasz.
Comment
-
-
24 i 25 maja browar będzie świętował swoje trzecie urodziny. Z piwnych atrakcji zapowiedziano degustację specjalnie uwarzonego na tę okazję piwa śliwkowego oraz możliwość spróbowania ciemnego piwa z Letohrádku. Szczegóły imprezy:
Last edited by docent; 2008-05-16, 11:15.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
No to chyba się spotkamy, bo ja również zawsze jeźdzę na święto piwa.
Oprócz ciemnego i jasnego jestr zawsze trubacz śliwkowy (28 czk),
a także inne browary z regionu: koniczek, hukvaldy, freudove, qasek, slezak.
W tym roku piwo z kozlovic będzie debiutowało.
Comment
-
-
Trubač jasny był genialny, porządnie nachmielone piwo z piękną wysoką sprężystą pianą.
Cieme pite jako drugie nie zachwyciło mnie, ot ciemniaczek. Muszę się tam wybrać w lecie gdyż wczoraj była mgła ograniczająca widoczność do max 100 metrów.
Na rynku tuż brzy browarze, sprzedawane są wspomniane wyżej "Štramberské uši", które mają ciekawą XIII wieczną legendę.
Comment
-
-
Ja "byłem wozem" i "skosztowałem" tylko jedno-jasne(27 Kc).Wypiłem lecz bez rewelacji.Liczyłem na tradycyjna dobrą czeską goryczkę i się trochę rozczarowałem.Lokal zrobił pozytywne wrażenie,z tarasu ładny widok na ryneczek i "trubę".mb WOS
Comment
-
-
Krótka wizyta w Stramberku na zakończenie objazdu wokół Morawsko-Ślaskich Beskidów. Jasny Trubacz już niestety po 29 kcz. Widać , że sezon powoli się rozkręca to i okazja do podwyższenia ceny jest dobra. Sobotnia pogoda wygoniła wszystkich turystów do przyrestauracyjnych ogródków, bo zarówno w Mestskym Pivovarze jak i w pobliskim hotelu Sipka wnętrza lokalów, w przeciwieństwie do wspomnianych ogródków, świeciły pustkami. Piwko w mojej opinii trzyma swoją styl klasycznej, mocno goryczkowej, czeskiej 12tki. A konsumowane w tak przepięknym miasteczku jak Stramberk tylko przydaje mu walorów.
Comment
-
-
No to zamknięta, czy możesz wypić?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Byłem tam dwa tygodnie temu. Na pewno na wynos sprzedają jako swoje piwa z Kozlovic (sam tego doświadczyłem, niestety byłem zmotoryzowany). W Kozlovicach od miłej pani usłyszałem, że biorą od nich piwa w petach, a to co sprzedają na miejscu sami warzą. Ale kto to wie jak to naprawdę jest.
Comment
-
-
No cóż - jedna firma, to widocznie tną koszty, wykorzystując lepiej swoje moce.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
A propo Koprzywnicy, to na slavnosti w Bohuminie ponoć pojawił się z zaświatów Chacharek. Widać Czesi to lepsze cwaniaki niż by się nam wydawało. Kombinują lepiej niż nasza nacja.
Comment
-
-
Festiwal piwa w Sztramberku - 1. września 2012
Już nie mogę się doczekać.
ŠTRAMBERSKÉ PIVNÍ SLAVNOSTI
1. září 2012 od 10. hodin před Městským pivovarem Štramberk
Na znalce piva, labužníky i na ty, kteří chtějí zkusit netradiční chutě, bude čekat dvacítka piv řady regionálních pivovarů
kvasnicové – nefiltrované – nepasterizované – ovocné
Bohaté občerstvení po celý den, živá hudba a řada dalších atrakcí
Jste srdečně zváni
Comment
-
Comment